Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συμφωνία Βρετανίας – Γαλλίας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη Μάγχη

Συμφωνία Βρετανίας – Γαλλίας για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στη Μάγχη
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία σχεδιάζουν να συνεχίσουν τον εκ του σύνεγγυς διάλογο για τη μείωση των μεταναστευτικών πιέσεων στα κοινά σύνορα
Η Βρετανία και η Γαλλία υπέγραψαν το Σάββατο (28/11/2020) μια νέα συμφωνία στην προσπάθεια να σταματήσουν την παράνομη μετανάστευση στο κανάλι της Μάγχης.
Η νέα συμφωνία προβλέπει αύξηση των περιπολιών και την επιστράτευση της τεχνολογίας, προκειμένου να «κλείσει» μία επικίνδυνη διαδρομή την οποία χρησιμοποιούν οι μετανάστες για να φθάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο με μικρά σκάφη.
Η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας Priti Patel τόνισε, πως βάσει της συμφωνίας ο αριθμός των αστυνομικών που περιπολούν γαλλικές παραλίες θα διπλασιαστεί και θα χρησιμοποιηθεί νέος εξοπλισμός, συμπεριλαμβανομένων drone και ραντάρ.

Πολυσύχναστη ναυτιλιακή διαδρομή

Το 2020, εκατοντάδες άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων μερικών παιδιών,  προσπάθησαν να φθάσουν στη νότια Αγγλία ξεκινώντας από αυτοσχέδια στρατόπεδα στη βόρεια Γαλλία μέσω μίας από τις πλέον πολυσύχναστες ναυτιλιακές διαδρομές στον κόσμο, με υπερφορτωμένες λαστιχένιες λέμβους, όπως γράφει το Reuters.
 Μερικοί μετανάστες πνίγηκαν στην  προσπάθεια τους αυτή.
«Χάρη σε περισσότερες αστυνομικές περιπολίες στις γαλλικές παραλίες και την ενισχυμένη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των υπηρεσιών ασφαλείας και επιβολής του νόμου, βλέπουμε ήδη λιγότερους μετανάστες να εγκαταλείπουν τις γαλλικές παραλίες», είπε η Patel.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία σχεδιάζουν να συνεχίσουν τον εκ του σύνεγγυς διάλογο για τη μείωση των μεταναστευτικών πιέσεων στα κοινά σύνορα κατά το επόμενο έτος, πρόσθεσε.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης