Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας επιβάλλει «Βαθμολογία Κοινωνικής Πίστωσης»

Το κομμουνιστικό κόμμα της Κίνας επιβάλλει «Βαθμολογία Κοινωνικής Πίστωσης»
Τι είναι η κοινωνική πίστωση που εφαρμόζεται στην Κίνα;
Τα χειρότερα έρχονται και ένα καθεστώς όπως το κομμουνιστικό στην Κίνα επιβάλλουν άμεσα τα μέτρα που λαμβάνουν.
Η Κίνα θα θεωρεί τα άτομα που θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των ανθρώπων ή διαταράσσουν τον θεμιτό ανταγωνισμό των αγορών και την κανονική κοινωνική τάξη, ως απειλές για την κοινωνία σύμφωνα με τις νέες κατευθυντήριες γραμμές για την κοινωνική πίστωση, όπως αποφασίστηκε από τα όργανα του Κομμουνιστικού Κόμματος.
Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CCTV ανέφερε ότι τα μέτρα συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνεδρίασης του κρατικού συμβουλίου με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Li Keqiang και συμμετοχή και του Προέδρου Xi για τον χειρισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού.
Μεταξύ αυτών των νέων μέτρων επιβολής κυρώσεων, η Κίνα θα προωθήσει την ποιοτική ανάπτυξη της βιομηχανίας, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα την ανταλλαγή πληροφοριών που σχετίζονται με τη χρηματοδότηση, τη δημόσια διοίκηση και τις δημόσιες υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.
Επίσης αποφάσισε μέτρα για τη βελτίωση του μηχανισμού αποτροπής κακής πίστης για την προώθηση της ομαλής και υγιούς ανάπτυξης του συστήματος κοινωνικής πίστωσης.

Τι είναι η κοινωνική πίστωση;

Οι αρχές περιλαμβάνουν την τήρηση νόμων και κανονισμών, την προστασία των δικαιωμάτων και των συμφερόντων, τη λήψη συνετής και κατάλληλης προσέγγισης και την εφαρμογή όσων περιλαμβάνονται στην λίστα που συντάχθηκε.
Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με αυτό, το Fox News εξηγεί ότι το σύστημα κοινωνικής πίστωσης της Κίνας είναι ένα κυβερνητικό πρόγραμμα που εφαρμόζει η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ρυθμίζοντας τη συμπεριφορά των πολιτών της βάσει ενός συστήματος.
Οι πολίτες με υψηλότερα σκορ έχουν την δυνατότητα να λάβουν τραπεζικά δάνεια, δωρεάν ιατρικούς ελέγχους και εκπτώσεις στη θέρμανση.
Αφαιρούνται πόντοι για παραβιάσεις κυκλοφορίας, πώληση ελαττωματικών προϊόντων ή αθέτηση πληρωμών δανείων.
Σε ορισμένες περιπτώσεις, άτομα με κακή βαθμολογία κοινωνικής πίστωσης τους απαγορεύεται να αγοράζουν αεροπορικά εισιτήρια ή εισιτήρια τρένου.
Άλλες παραβιάσεις, όπως το κάπνισμα σε περιοχές μη καπνιζόντων, επιβάλλει π.χ. να μην μπορούν να αγοράζουν βιντεοπαιχνίδια, σύμφωνα με διάφορες αναφορές μέσων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης