Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ - κορωνοϊός: Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα από τη Δευτέρα 30/11 στο Σαν Φρανσίσκο

ΗΠΑ - κορωνοϊός: Αυστηρότερα περιοριστικά μέτρα από τη Δευτέρα 30/11 στο Σαν Φρανσίσκο
Τα μέτρα αφορούν και την κομητεία Σαν Ματέο, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο
Σειρά αυστηρών μέτρων και περιορισμό στην κυκλοφορία επιβάλλει από τη Δευτέρα 30/11 η  δημοτική αρχή στην πόλη Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια), λόγω της της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων του SARS-CoV-2.
Έτσι, θα ανασταλεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, των οποίων η  λειτουργία δεν κρίνεται απόλυτα απαραίτητη, ενώ μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα απαγορεύονται όλες οι συναθροίσεις από τις 22:00 ως τις 05:00.
Ήδη, από το απόγευμα της Κυριακής 29/11 τα καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο είναι υποχρεωμένα να μειώσουν τον αριθμό των πελατών τους και θα κλείνουν στην περίπτωση μη συμμόρφωσής τους στη νέα σύσταση.
Σημειώνεται πως τα μέτρα αφορούν και την κομητεία Σαν Ματέο, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.
Υπενθυμίζεται όιτ η Καλιφόρνια επέβαλε την περασμένη εβδομάδα περιορισμό της κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς της, όμως το μέτρο αυτό  δεν αφορούσε το Σαν Φρανσίσκο.
Σε ό,τι αφορά το Λος Άντζελες, αφού έκλεισε τα μπαρ και τα εστιατόρια την Τετάρτη 25/11, υιοθέτησε την  Παρασκευή 27/11 σειρά περιοριστικών μέτρων που θα ισχύουν έως την 20ή Δεκεμβρίου.
Οι περισσότερες δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις απαγορεύθηκαν για τρεις εβδομάδες, κάτι  που δεν αφορά τις θρησκευτικές λειτουργίες και τις διαδηλώσεις.
Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 266.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 13,2 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης