Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φόβοι για 3ο κύμα κορωνοΐού αρχές 2021 παρατείνει τα μέτρα στην Ευρώπη - Στους 1,46 εκατ. οι νεκροί διεθνώς

Φόβοι για 3ο κύμα κορωνοΐού αρχές 2021 παρατείνει τα μέτρα στην Ευρώπη - Στους 1,46 εκατ. οι νεκροί διεθνώς
Οι ευρωπαίοι ηγέτες εμφανίζονται ανήσυχοι για το ενδεχόμενο πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων γεγονός που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο
Υπό το φόβο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας στις αρχές του 2021, πριν προλάβει να εμβολιαστεί ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, ζει η Ευρώπη με πολλές χώρες να επεκτείνουν τους περιορισμούς και στον χειμερινό τουρισμό.
Αν και υπάρχουν ενθαρρυντικά σημάδια για μια μικρή τάση υποχώρησης της πανδημίας οι ηγέτες εμφανίζονται ανήσυχοι για το ενδεχόμενο πρόωρης χαλάρωσης των μέτρων, γεγονός που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο και κυρίως να καταστρέψει όλες τις ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι τώρα.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel ζήτησε από τους πολίτες να φορούν μάσκες και να ακολουθoύν πιστά τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Το Ηνωμένο Βασίλειο μάλιστα διόρισε έναν υπουργό που θα είναι επιφορτισμένος με την ανάπτυξη εμβολίων.
Στην Ιαπωνία το Τόκιο κατέγραψε περισσότερες από 500 νέες μολύνσεις για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.
Η Νότια Κορέα επίσης κατέγραψε περισσότερα από 500 κρούσματα για τρίτη μέρα.
Το Χονγκ Κονγκ ανέφερε 84 νέες τοπικές μεταδόσεις του ιού το Σάββατο (28/11), συμπεριλαμβανομένων 27 περιπτώσεων άγνωστης προέλευσης.
Στις ΗΠΑ, νέο μερικό lockdown τίθεται σε ισχύ στο Λος Άντζελες και στο Σαν Φρανσίσκο ενώ στη Νέα Υόρκη, τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 8.000 για πρώτη φορά από τον Απρίλιο.

Τάσεις υποχώρησης στην Ευρώπη

Τα αυστηρά περιοριστικά μέτρα φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, καθώς το δεύτερο κύμα πανδημίας στην Ευρώπη υποχωρεί σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις.
Σύμφωνα με τη Statista ο μέσος όρος των επτά ημερών των πρόσφατα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε ολόκληρη την ήπειρο άρχισε να υποχωρεί, καλλιεργώντας την αισιοδοξία πως το δεύτερο κύμα της πανδημίας τελειώνει στην Ευρώπη.
Μετά την επιτυχή διατήρηση των νέων μολύνσεων σε πολύ χαμηλό επίπεδο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, οι αριθμοί των κρουσμάτων στην Ευρώπη είχαν αρχίσει να αυξάνονται και πάλι προς τα πάνω στα μέσα Ιουλίου, ανεβαίνοντας σε πρωτοφανή υψηλά επίπεδα μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και η ΕΕ ξεπέρασε τις ΗΠΑ σε αριθμό νέων κρουσμάτων.
Το ποσοστό των νέων λοιμώξεων συνέχισε να επιταχύνεται έως τον Οκτώβριο, με τον μέσο όρο των επτά ημερών των νέων περιπτώσεων να αυξάνεται σχεδόν πέντε φορές μεταξύ της 1ης Οκτωβρίου και της 31ης Οκτωβρίου.
Εν τω μεταξύ, η κατάσταση στις ΗΠΑ επιδεινώνεται ξανά, με τον αριθμό των ημερήσιων νέων κρουσμάτων να αυξάνεται στις 200.000 μετά την υπέρβαση των 100.000 για πρώτη φορά στις 3 Νοεμβρίου.
Από τις 23 Νοεμβρίου, ο επταήμερος μέσος όρος των νέων περιπτώσεων είχε φτάσει τις 172.000 στις Ηνωμένες Πολιτείες, με τα κρούσματα να αυξάνονται συνολικά από 10 σε 12,4 εκατομμύρια από τις 8 Νοεμβρίου.

Τον Δεκέμβριο η έγκριση των εμβολίων Pfizer - Moderna για την ΕΕ

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) θα εξετάσει εντός του Δεκεμβρίου 2020 την έγκριση του εμβολίου των εταιρειών Biontech και Pfizer, καθώς και του εμβολίου που έχει αναπτύξει η εταιρεία Moderna κατά τoυ Covid-19, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στους Financial Times.
Η έγκριση τον επόμενο μήνα θα ανοίξει το δρόμο για τα 27 κράτη μέλη της Ένωσης να ξεκινήσουν εμβολιασμούς πριν από το τέλος του 2020.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλά εμπόδια στο πέρασμα του χρόνου και η αποτυχία σε ένα μόνο θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη καθυστέρηση, δήλωσαν πηγές με γνώση του θέματος στην εφημερίδα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο τεχνικά εμπίπτει στην κανονιστική αρμοδιότητα του EMA έως την 1η Ιανουαρίου, όταν λήξει η μεταβατική περίοδος του Brexit.
Ωστόσο, ο βρετανικός φορέας φαρμάκων δύναται να αποφύγει την κανονιστική τροχιά της ΕΕ σε περίπτωση επείγουσας ανάγκης δημόσιας υγείας βάσει μιας αλλαγής κανονισμού του 2012.

Μεγάλη Βρετανία: Φόβοι για τρίτο κύμα της πανδημίας

 Η Βρετανία διατρέχει κίνδυνο να βρεθεί αντιμέτωπη με ένα τρίτο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, εάν δεν εφαρμόσει σωστά τα περιοριστικά μέτρα τις επόμενες εβδομάδες, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Dominique Raab.
"Υπάρχει τέτοιος κίνδυνος αν δεν βρούμε τη σωστή ισορροπία" δήλωσε στο BBC τονίζοντας οτι "ενδέχεται να αυξηθούν και πάλι τα κρούσματα, τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο".
Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Johnson κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει να επιβάλει ένα νέο, πανεθνικό λοκτάουν.
στο μεταξύ, τα νοσοκομεία της Μεγάλης Βρετανίας έχουν ειδοποιηθεί πως πρέπει να προετοιμαστούν για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, σύμφωνα με βρετανικά μέσα ενημέρωσης.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, το προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας, δηλαδή γιατροί και νοσηλευτές, θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν από τις 7 Δεκεμβρίου, ημερομηνία έναρξης των εμβολιασμών.
τα νοσοκομεία της Αγγλίας θα μπορούσαν να παραλάβουν τις πρώτες προμήθειες εμβολίων της Pfizer/BionTech έως τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, καθώς η έγκριση του εμβολίου αναμένεται να δοθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.
Όπως σημειώνουν πηγές του NHS, το εμβόλιο της Pfizer, μόλις αποσταλεί από το εργοστάσιο της εταιρείας στο Βέλγιο, μπορεί να βγει έως τέσσερις φορές εκτός της θερμοκρασίας συντήρησης των -70 βαθμών Κελσίου, μέχρι να γίνει ο εμβολιασμός.  
Σημειώνεται πως μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό θα είναι αυτό που αρχικά θα εμβολιαστεί και όχι οι ηλικιωμένοι που ζουν σε μονάδες φροντίδας - όπως προβλεπόταν προηγουμένως.
Όμως αυτή η απόφαση εξαρτήθηκε από τη φύση του εμβολίου της Pfizer και τη χημική σύνθεση του συγκεκριμένου εμβολίου που απαιτεί, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί, να υφίσταται περιορισμένο αριθμό μετακινήσεων.
Στο μεταξύ, σε 12.155 ανήλθαν τα νέα κρούσματα της Covid-19 στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο και 215 ασθενείς έχασαν της ζωή τους, εντός διαστήματος 28 ημερών από θετικό αποτέλεσμα διαγνωστικού τεστ.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει 15.871 νέα κρούσματα και 479 θανάτους.
Πλέον, στη Βρετανία ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 1.621.305 και οι νεκροί από τη νόσο 58.342.

Τσεχία: Επαναλειτουργία των καταστημάτων και των εστιατορίων από 3/12

Την επαναλειτουργία των εστιατορίων και όλων των καταστημάτων την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου, θα επιτρέψει η τσεχική κυβέρνηση, μετά  την υποχώρηση το κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Jan Blatný.
Η Τσεχία θα περάσει στο 3ο επίπεδο της 5βάθμιας κλίμακας κινδύνου, από το 4ο που βρίσκεται σήμερα, κάτι που σημαίνει ότι θα ανοίξουν τα καταστήματα και τα εστιατόρια με περιορισμένο αριθμό πελατών, έτσι  ώστε να εξασφαλίζεται η τήρηση μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Επίσης, θα αρθεί η νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και θα επιτραπούν οι αθλητικές δραστηριότητες υπό περιορισμούς.

Αυστρία: Νέοι αυστηροί περιορισμοί για μήνες μετά την άρση του lockdown 7/12

Αντιμέτωποι με νέους αυστηρούς περιορισμούς θα βρεθούν οι Αυστριακοί, όταν το τρέχον lockdown εκπνεύσει, όπως δήλωσε ο καγκελάριος της χώρας Sebastian Kurz.
Το γενικό lockdown πρόκειται να αρθεί στις 7 Δεκεμβρίου αλλά δεν είναι ακόμη σαφές τι θα σημάνουν τα νέα περιοριστικά μέτρα για τη «βιομηχανία του σκι» του ακρογωνιαίου λίθου του τουριστικού τομέα που αντιπροσωπεύει περίπου το 15% του ΑΕΠ της Αυστρίας, όπως παρατηρεί το Reuters.
Μιλώντας στην εφημερίδα Kleine Zeitung, ο Kurz είπε ότι οι Αυστριακοί θα πρέπει να αντιμετωπίσουν περαιτέρω περιορισμούς για εβδομάδες και μήνες, προσθέτοντας νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν την Τετάρτη, ανάλογα με τις εξελίξεις της νόσου.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

- Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 62.555.683 και οι νεκροί σε 1.457.098
- Πρώτες σε αριθμό κρουσμάτων οι ΗΠΑ με 13.327.717 και σε νεκρούς με 266.534
- Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 172.561 και τρίτη σε κρούσματα με 6.290.272
- Τρίτη σε νεκρούς η Ινδία με 136.696 και τέταρτο το Μεξικό με 105.459
- Ακολουθεί στην πέμπτη θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με 58.342 νεκρούς
- Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 2.260.789 και πέμπτη η Ρωσία με 2.249.890
- Έκτη η Ισπανία με 1.628.208, όγδοο το Ηνωμένο Βασίλειο με 1.621.305 και ένατη η Ιταλία με 1.585.178
- Δέκατη η Αργεντινή με 1.413.375
Image

Απαιτείται να εμβολιαστεί το 60% - 70%

Περίπου το 60% έως 70% του πληθυσμού πρέπει να εμβολιαστεί κατά του νέου κορωνοϊού για τον περιορισμό των λοιμώξεων, σύμφωνα με ανώτερο αξιωματούχο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).
Το ποσοστό βασίζεται σε διάφορες μελέτες μοντελοποίησης, δήλωσε η επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του ΠΟΥ, Katherine O'Brian, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη στις 27 Νοεμβρίου 2020.
Η O'Brien τόνισε, ωστόσο, ότι το πραγματικό απαραίτητο ποσοστό ανοσοποίησης για αυτήν την πανδημία θα γίνει σαφέστερο μόνο όταν είναι ακόμη γνωστά τα στοιχεία για τα εμβόλια που έχουν δοκιμαστεί μέχρι στιγμής.
Είναι πολύ σημαντικό να αρχίσουμε να λαμβάνουμε περισσότερες πληροφορίες, ανέφερε.
Εκτός από το να γνωρίζουμε πόσο τα εμβόλια αποτρέπουν τη νόσο Covid-19, το ερώτημα είναι αν δυσκολεύουν τον ιό να παραμείνει στη μύτη και το λαιμό ατόμων που δεν έχουν συμπτώματα και αν τα εμβόλια καθιστούν πιο δύσκολη την μετάδοση.
Τις τελευταίες ημέρες, οι φαρμακευτικές εταιρείες AstraZeneca, Moderna και Pfizer - BioNTech ανέφεραν πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα tests για τα τρία υποψήφια εμβόλια.

Ευρώπη: Αίρουν τα lockdown υπό το φόβο ενός γ' κύματος στις αρχές του 2021

Αν και η Ευρώπη εξακολουθεί να καταγράφει τα περισσότερα κρούσματα παγκοσμίως, ολοένα και περισσότερες κυβερνήσεις προχωρούν στην χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και των lockdown ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, έχοντας όμως το βλέμμα και στον κίνδυνο να βρεθούν αντιμέτωπες με ένα νέο, τρίτο κύμα της επιδημίας στις αρχές του Ιανουαρίου του 2021.
Η Αγγλία ανακοίνωσε ότι μετά το lockdown, το οποίο θα λήξει στις 2 Δεκεμβρίου, η χώρα θα επανέλθει στο σύστημα με τις τρεις υγειονομικές ζώνες, η καθεμία εκ των οποίων προβλέπει διαφορετικά περιοριστικά μέτρα.
Οι περισσότερες περιοχές της χώρας αναμένεται να ενταχθούν στις δύο υψηλότερες υγειονομικές ζώνες που προβλέπουν και αυστηρότερα μέτρα.
Το Λονδίνο αναμένεται να τοποθετηθεί στη δεύτερη υγειονομική ζώνη (σε αυτήν προβλέπεται ότι δεν επιτρέπεται επαφή ανάμεσα σε νοικοκυριά, ότι ο ανώτατος αριθμός συναθροίσεων σε δημόσιους χώρους είναι 6, ότι οι παμπ και τα εστιατόρια θα κλείνουν στις 23:00 και ότι επιτρέπεται περιορισμένος αριθμός θεατών σε αθλητικούς αγώνες και ζωντανές παραστάσεις), ενώ στην τρίτη και αυστηρότερη ζώνη προβλέπονται ακόμα πιο δραστικά μέτρα, όπως κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, απαγόρευση μετακινήσεων, κα.
Στη Γαλλία ο πρόεδρος Macron ανακοίνωσε πως το lockdown απέδωσε και ανακοίνωσε χαλάρωση των περιορισμών σε τρεις φάσεις, αρχής γενομένης από το Σάββατο 28/11.
Συγκεκριμένα, είπε ότι οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση επιτρέπονται σε ακτίνα 20 χλμ., από την κατοικία και για τρεις ώρες, όπως και επιτρέπονται  εκ νέου εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες ενώ άνοιξαν  και επιχειρήσεις όπως κομμωτήρια και καταστήματα που πωλούν ρούχα.
Από την 1η Δεκεμβρίου θα ανοίξουν οι εκκλησίες, ενώ είπε πως από τις 15 Δεκεμβρίου θα αρθεί το lockdown, γεγονός που θα επιτρέψει τις μετακινήσεις, αν και θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 07:00 το πρωί με εξαίρεση την 24η και 30η Δεκεμβρίου.
Στις 20 Ιανουαρίου θα εξεταστεί αν μπορούν να χαλαρώσουν περαιτέρω τα μέτρα και να ανοίξει η εστίαση, ενώ αν τα κρούσματα παραμείνουν κάτω από 5.000 την ημέρα θα ανοίξουν χώροι άθλησης και θα αρθεί η απαγόρευση κυκλοφορίας.
Στην Ισπανία η κυβέρνηση εξετάζει να περιορίσει τις συναθροίσεις έως και 6 άτομα, ενώ σκοπεύει να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00 έως τις 06:00 τα ξημερώματα την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.
Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία, όπου τα κρούσματα ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο, οι αρχές αποφάσισαν να παραταθούν τα περιοριστικά μέτρα και το μερικό lockdown έως τις 20/12.
Η καγκελάριος Merkel υποστήριξε πως θα ληφθούν μέτρα ενίσχυσης για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, ενώ επεσήμανε πως τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί πρέπει να μείνουν ανοιχτοί
«Η καμπύλη του κορωνοϊού τείνει προς επιπέδωση.
Αυτό μας έχει γλιτώσει από πολλούς θανάτους συμπολιτών μας.
Ωστόσο, αυτό είναι μια μικρή επιτυχία» είπε η Μerkel, η οποία υποστήριξε πως όλα τα μέτρα της 28ης Οκτωβρίου θα συνεχιστούν αρχικά έως τις 20 Δεκεμβρίου, και εάν χρειαστεί μπορεί να παραταθούν έως τις αρχές του Ιανουαρίου.

Image

Ιταλία: Συνεχίζεται η μείωση κρουσμάτων και θανάτων - Μεγάλη αγοραστική κίνηση σε Μιλάνο και Τορίνο

Συνεχίζεται η μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων και των θανάτων από κορωνοϊό στην Ιταλία, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 20.648 νέα περιστατικά και έχασαν τη ζωή τους 541 άνθρωποι.
Σημειώνεται ότι το προηγούμενο 24ωρο είχαν καταγραφεί 26.323 νέα κρούσματα και 686 νέοι θάνατοι.
Συνολικά στην Ιταλία διενεργήθηκαν 176.934 διαγνωστικά τεστ και το ποσοστό των θετικών στον ιό είναι 11,7%.
Στο μεταξύ, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 3.753 ασθενείς (9 λιγότεροι από το Σάββατο 28/11), ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους έχουν εισαχθεί 32.879 άνθρωποι (420 λιγότεροι απ' ο,τι το Σάββατο 28/11).
Την Κυριακή 29/11, βάσει της μερικής «χαλάρωσης» των περιοριστικών μέτρων που αποφάσισε η κυβέρνηση  Conte, άνοιξαν στο Μιλάνο και στο Τορίνο σχεδόν όλα τα καταστήματα, εκτός από τα εμπορικά κέντρα.
Κατά τη διάρκεια της ημέρας, καταγράφηκε μεγάλη αγοραστική κίνηση σ
Στις κύριες εμπορικές οδούς των δυο αυτών ιταλικών πόλεων σημειώθηκε μεγάλη αγοραστική κίνηση, αν και πολλοί Ιταλοί λοιμωξιολόγοι  θέλησαν εκ νέου να τονίσουν ότι οι αγορές των δώρων των Χριστουγέννων δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προκαλέσουν συνωστισμό και να θέσουν σε κίνδυνο τις θετικές επιπτώσεις των περιοριστικών μέτρων τις τελευταίες ημέρες.

ΗΠΑ: Νέα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα στο Σάν Φρανσίσκο

Σειρά αυστηρών μέτρων και περιορισμό στην κυκλοφορία επιβάλλει από τη Δευτέρα 30/11 η  δημοτική αρχή στην πόλη Σαν Φρανσίσκο (Καλιφόρνια), λόγω της της αναζωπύρωσης των κρουσμάτων του SARS-CoV-2.
Έτσι, θα ανασταλεί η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, των οποίων η  λειτουργία δεν κρίνεται απόλυτα απαραίτητη, ενώ μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου θα απαγορεύονται όλες οι συναθροίσεις από τις 22:00 ως τις 05:00.
Ήδη, από το απόγευμα της Κυριακής 29/11 τα καταστήματα που λειτουργούν σε κλειστό χώρο είναι υποχρεωμένα να μειώσουν τον αριθμό των πελατών τους και θα κλείνουν στην περίπτωση μη συμμόρφωσής τους στη νέα σύσταση.
Σημειώνεται πως τα μέτρα αφορούν και την κομητεία Σαν Ματέο, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο.
Υπενθυμίζεται όιτ η Καλιφόρνια επέβαλε την περασμένη εβδομάδα περιορισμό της κυκλοφορίας στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειάς της, όμως το μέτρο αυτό  δεν αφορούσε το Σαν Φρανσίσκο.
Σε ό,τι αφορά το Λος Άντζελες, αφού έκλεισε τα μπαρ και τα εστιατόρια την Τετάρτη 25/11, υιοθέτησε την  Παρασκευή 27/11 σειρά περιοριστικών μέτρων που θα ισχύουν έως την 20ή Δεκεμβρίου.
Οι περισσότερες δημόσιες και ιδιωτικές συναθροίσεις απαγορεύθηκαν για τρεις εβδομάδες, κάτι  που δεν αφορά τις θρησκευτικές λειτουργίες και τις διαδηλώσεις.
Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί πάνω από 266.000 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 και έχουν επιβεβαιωθεί πάνω από 13,2 εκατομμύρια κρούσματα του SARS-CoV-2.
Image

Bolsonaro (πρόεδρος Βραζιλίας): Δεν θα κάνω το εμβόλιο

Την πρόθεση του να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού εξέφρασε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, ο οποίος παράλληλα υποστήριξε πως το Κογκρέσο δεν πρόκειται να υποχρεώσει τους Βραζιλιάνους να εμβολιαστούν.
«Σας λέω, δεν πρόκειται να το κάνω.
Είναι δικαίωμά μου», είπε ο Bolsonaro, ο οποίος από την αρχή υποβαθμίζει την επιδημία, ενώ και ο ίδιος προσβλήθηκε τον περασμένο Ιούλιο.
Ο Bolsonaro εξέφρασε παράλληλα τη δυσπιστία του για την αποτελεσματικότητα της χρήσης μασκών, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστες αποδείξεις πως το συγκεκριμένο μέσο ατομικής προστασίας είναι αποτελεσματικό για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
Την ίδια στιγμή πάντως η επιδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται στη Βραζιλία, όπου τα επιβεβαιωμένα ανέρχονται σε 6.290.272 και οι νεκροί στους 172.561.

Μεξικό: Παραμένει στην τέταρτη θέση παγκοσμίως

Εν τω μεταξύ δύσκολη παραμένει η κατάσταση και στο Μεξικό.
Συνολικά στο Μεξικό οι νεκροί ανέρχονται σε 105.459 επί συνόλου 1.101.403 μολύνσεων, κατά τα επίσημα δεδομένα
Πρόκειται για τον τέταρτο βαρύτερο απολογισμό παγκοσμίως.

Χιλή: Παραμένει σε κατάσταση «καταστροφής»

Έξαρση κρουσμάτων όμως καταγράφεται και στην Χιλή.
Η Χιλή μετρά 15.356 νεκρούς επί συνόλου 550.430 μολύνσεων.
Η Χιλή παραμένει σε κατάσταση «καταστροφής» και συνεχίζεται να επιβάλλεται στη χώρα απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας.
Ωστόσο αρκετές πόλεις έχουν χαλαρώσει σε μεγάλο βαθμό τα περιοριστικά μέτρα, ενώ αντίθετα άλλες, ειδικά στον νότο, επιβάλλουν ακόμη αυστηρότερα λόγω της επιτάχυνσης της εξάπλωσης του ιού.
Στις αρχές της εβδομάδας, η κυβέρνηση ανακοίνωνε το άνοιγμα των συνόρων της χώρας, προκειμένου να δοθεί ώθηση στον τομέα του τουρισμού.

Τουρκία: Ρεκόρ θανάτων για έβδομη συνεχή ημέρα - Ελαφρά μείωση των κρουσμάτων

Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων καταγράφηκε στην Τουρκία, για έβδομη συνεχή ημέρα, ενώ ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παρουσίασε ελαφρά μείωση.
Ειδικότερα, στην Τουρκία το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 185 νέοι θάνατοι από την Covid-19, , σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.
Σε ό,τι αφορά τον αριθμό των νέων κρουσμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα ασυμπτωματικά περιστατικά, μειώθηκε ελαφρώς στα 29.981 σε 24 ώρες.
Πλέον, ο συνολικός αριθμός των νεκρών ν από την έναρξη της επιδημίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, είναι 13.558.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης