Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Στους δρόμους γιατροί και νοσηλευτές για τις περικοπές Sanchez στην υγεία εν μέσω covid

Ισπανία: Στους δρόμους γιατροί και νοσηλευτές για τις περικοπές Sanchez στην υγεία εν μέσω covid
Θέλουμε λιγότερες σημαίες και περισσότερες νοσοκόμες ήταν το σύνθημα των περίπου 4.000 διαδηλωτών στο κέντρο της Μαδρίτης
Χτυπώντας τύμπανα και τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις, γιατροί και νοσηλευτές διαδήλωσαν σήμερα (29/11) στη Μαδρίτη ενάντια στις περικοπές της κυβέρνησης στην υγεία σε μια εποχή που η πανδημία έχει στοιχίσει τη ζωή 45 χιλιάδων Ισπανών.
Θέλουμε «λιγότερες σημαίες και περισσότερες νοσοκόμες», ήταν το σύνθημα των περίπου 4.000 διαδηλωτών έκαναν ηχηρή την παρουσία τους στην Μαδρίτη, η οποία μετρά τα περισσότερα θύματα του κορωνοϊού.
«Παραδίδουν την υγεία στις ιδιωτικές εταιρείες που βλέπουν την υγεία ως επιχείρηση. Στα δημόσια νοσοκομεία όμως έρχονται όλοι και εάν γίνουν οι περικοπές δεν θα έχει κανείς υγεία» δήλωσε ένας διαδηλωτής.
 
Φόβοι για αύξηση των κρουσμάτων τα Χριστούγεννα

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση στόλισε τις πόλεις με χριστουγεννιάτικα στολίδια γεγονός που κάνει πολλούς να ανησυχούν ότι ο κόσμος θα ξεχυθεί στους δρόμους, γεγονός που θα προκαλέσει μεγάλη αύξηση των λοιμώξεων.
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Pedro Sanchez προέτρεψε τους Ισπανούς να αποφύγουν τις  μεγάλες οικογενειακές συγκεντρώσεις αυτά τα Χριστούγεννα για να αποφύγουν την αύξηση των περιπτώσεων COVID-19.
«Οι επόμενοι μήνες θα είναι αποφασιστικοί. Οι ειδικοί προβλέπουν ότι θα περάσουμε σε ένα κρίσιμο στάδιο της πανδημίας, που συμπίπτει με την έναρξη των μαζικών εμβολιασμών», δήλωσε σε ομιλία του κόμματός του.
Όμως η Ισπανία πρόσθεσε άλλα 10.853 νέα κρούσματα της νόσου και 294 θανάτους το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης