Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Όλα τα βλέμματα στην αναδιάρθρωση του MSCI – Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών

tags :
ΧΑ: Όλα τα βλέμματα στην αναδιάρθρωση του MSCI – Δεν αποκλείονται κινήσεις κατοχύρωσης κερδών
Αυξημένες συναλλαγές αναμένονται λόγω MSCI – Εκτός MSCI Greece Standard η Motor Oil με εκτιμώμενες εκροές 3 εκατ. τεμαχίων 
Με την αγορά να έχει καταγράψει μεγάλη άνοδο τον Νοέμβριο, οι αναλυτές περιμένουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σήμερα, καθώς οι επενδυτές λόγω κλεισίματος μήνα θα αξιολογήσουν εκ νέου τη στάση τους.
Παράλληλα, η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, η οποία τίθεται σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς θα αυξήσει την αξία των συναλλαγών στη σημερινή συνεδρίαση.
Υπενθυμίζεται πως η Motor Oil αφαιρείται από τον MSCI Greece Standard με κάποιους αναλυτές να περιμένουν πως οι εκροές θα μπορούσαν αθροιστικά να ανέλθουν στα 3 εκατ. τεμάχια.
Πλέον στον MSCI Greece Standard θα υπάρχουν μόλις τρεις μετοχές (ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Jumbo).
Μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης δημοσιεύει αποτελέσματα τρίτου τριμήνου η Εθνική Τράπεζα και οι αναλυτές περιμένουν αύξηση κερδών 12% στα 65 εκατ. ευρώ.
Μετά το κλείσιμο δημοσιεύει και η ΕΧΑΕ και λόγω του χαμηλού τζίρου στο τρίτο τρίμηνο αναμένεται οριακή κερδοφορία.

Eurobank Equities
Για σήμερα περιμένουμε οι αγορές να ανοίξουν με προσεκτικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών , καθώς οι επενδυτές αξιολογούν εκ νέου τις θέσεις τους την τελευταία μέρα του μήνα.
Επιπλέον περιμένουμε αυξημένους όγκους συναλλαγών ενόψει της αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI.

Euroxx
Περιμένουμε αυξημένη μεταβλητότητα λόγω της σημερινής αναδιάρθρωσης των δεικτών MSCI αλλά και του window dressing λόγω τέλος Νοεμβρίου.

Beta
Τελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου ο οποίος μέχρι σήμερα έχει ενισχυθεί κατά 29,4%.
Στη σημερινή ατζέντα η αναδιάρθρωση του MSCI, η οποία θα φέρει αύξηση του όγκου συναλλαγών (διαγραφή Motor Oil), ενώ η Εθνική Τράπεζα και η ΕΧΑΕ ανακοινώνουν αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο μετά το κλείσιμο της αγοράς.
Περιμένουμε μεταβλητότητα, καθώς τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη μπορούν να οδηγήσουν τους επενδυτές σε κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης