Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 13 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Ρεκόρ με 93.238 νοσηλευόμενους με covid

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 13 εκατ. τα επιβεβαιωμένα κρούσματα – Ρεκόρ με 93.238 νοσηλευόμενους με covid
Σχεδόν στους 267.000 οι νεκροί
Τα 13 εκατομμύρια ξεπέρασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στις ΗΠΑ, τη στιγμή που καθημερινά σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο όσον αφορά τους ασθενείς με covid που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία.
Βάσει του τελευταίου απολογισμού, οι νοσηλευόμενοι με covid ασθενείς ανέρχονται σε 93.238, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος που έχει καταγραφεί από την έναρξη της επιδημίας, τη στιγμή που διατυπώνονται έντονες ανησυχίες για ένα ακόμα κύμα νέων εισαγωγών μετά τις μαζικές μετακινήσεις λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει τρόπος τα νοσοκομεία της χώρας να είναι πλήρως προετοιμασμένα για να αντιμετωπίσουν την επιδημία, υποστηρίζοντας πως πρόκειται σαν μια φυσική καταστροφή να συμβαίνει ταυτόχρονα σε όλες τις 50 Πολιτείες, τη στιγμή που παρατηρούνται ελλείψεις σε κλίνες, σε προσωπικό ακόμα και σε εξοπλισμό.
Και ενώ οι ειδικοί ζητούν από τους πολίτες και τις οικογένειες τους που συγκεντρώθηκαν για την Ημέρα των Ευχαριστιών, να κάνουν το τεστ, πολλοί γιατροί εκτιμούν ότι σε δύο εβδομάδες από σήμερα θα φανούν στα νοσοκομεία οι επιπτώσεις από τις οικογενειακές αυτές συγκεντρώσεις.
Ήδη οι ΗΠΑ μετρούν 13,4 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και περίπου 267.000 θανάτους.
Σε μια προσπάθεια να περιορίσουν τον ιό πολλές Πολιτείες έχουν ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα ενώ απευθύνουν συστάσεις για χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, αν και η Νέα Υόρκη ανακοίνωσε την επαναλειτουργία των δημόσιων δημοτικών σχολείων στις 7 Δεκεμβρίου, υπό την προϋπόθεση ότι οι μαθητές θα υπόκεινται σε εβδομαδιαία βάση σε τεστ για τον κορωνοϊό

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης