Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατοχυρώνονται κέρδη – MSCI, Viohalco και Cenergy στο επίκεντρο

tags :
Λίγο μετά το άνοιγμα του ΧΑ – Κατοχυρώνονται κέρδη – MSCI, Viohalco και Cenergy στο επίκεντρο
ΑΓΟΡΑ: Σήμερα θα γίνουν οι κινήσεις αναφορικά με την αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI, επομένως αναμένουμε υψηλό όγκο συναλλαγών. Η Motor Oil αφαιρείται από τον MSCI Greece Standard και αναλυτές αναμένουν εκροές 3 εκατ. τεμάχια. Μένει να δούμε πόσα από αυτά έχουν γίνει σε προηγούμενες συνεδριάσεις.

Επίσης έχουμε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων. Η Ελλάκτωρ δημοσίευσε την περασμένη Παρασκευή, σήμερα μετά το κλείσιμο δημοσιεύουν Εθνική Τράπεζα και ΕΧΑΕ και αύριο η ΔΕΗ. Σήμερα έχουμε Eurogroup το οποίο θα αποφασίσει για την επιστροφή 767 εκατ. ευρώ από επιστροφή κερδών από ομόλογα.

Η αγορά έχει καταγράψει ένα εκπληκτικό ράλι μέσα στο μήνα και μπορεί να φέρει και κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Η μεταβλητότητα θα παραμείνει αυξημένη. Το ξεκίνημα είναι πτωτικό και το ενδιαφέρον φαίνεται πως τραβάνε οι μετοχές του ομίλου Viohalco, μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις από τη Cenergy.

CENERGY: Το ταμπλό έδειχνε τις προηγούμενες μέρες μία επιφυλακτικότητα στη μετοχή και επιβεβαιώθηκε με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, η οποία λέει ότι δεν είχαν αποτέλεσμα οι διαπραγματεύσεις με τη Nexans. Το άνοιγμα δείχνει πως η μετοχή είχε ενσωματώσει στην αποτίμηση προσδοκίες λόγω πιθανού deal θα βλέπουμε σημαντική υποχώρηση.

Ο τίτλος υποχωρεί 10,13% και βρίσκεται στα 1,58 ευρώ με όγκο άνω των 100 χιλ. τεμαχίων και την αποτίμηση να είναι στα 300 εκατ. ευρώ. Υποχωρεί 6% η Viohalco για τον ίδιο λόγο και είναι στα 3,55 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Αδυνατούμε να καταλάβουμε με όλα όσα έχουν γραφτεί το τελευταίο διάστημα στον τύπο, πως κάποιος αναλυτής δεν είχε μία απορία να ρωτήσει τη διοίκηση. Έχει γραφτεί για αύξηση κεφαλαίου, για αλλαγή διοίκησης, για είσοδο εφοπλιστών, «Ολλανδών» και τόσα άλλα, αλλά μία ερώτηση δεν έγινε στην τηλεδιάσκεψη.

Προφανώς και δεν υπάρχει κάποιο θέμα γι΄ αυτό και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει στείλει κάποια επιστολή να σχολιαστεί ένα από τα τόσα θέματα που έχουν δημοσιευτεί. Μικρές απώλειες στο ξεκίνημα για τη μετοχή.

ΕΧΑΕ: Στο τρίτο τρίμηνο ο τζίρος ήταν εξαιρετικά χαμηλός. Έτσι οι αναλυτές περιμένουν οριακή κερδοφορία με αποτέλεσμα τα εννεάμηνο να έχει κέρδη κάπου 2,3 εκατ. ευρώ μειωμένα κατά 60% και κάτι. Συνεχίζει να δίνει μάχη για να ξεπεράσει τον εκθετικό των 200 ημερών.

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ: Οι μέσες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για καθαρά κέρδη 67 εκατ. ευρώ στο τρίτο τρίμηνο. Οριακές απώλειες στο άνοιγμα.

ΔΕΗ: Αύριο τα δικά της αποτελέσματα και στο τρίτο τρίμηνο η Optima Bank περιμένει δημοσιευμένα EBITDA 233 εκατ. ευρώ και προσαρμοσμένα 243 εκατ. ευρώ (10 εκατ. ευρώ κόστος εθελουσίας). Τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 29 εκατ. ευρώ από ζημιές 78 εκατ. ευρώ. Στο εννεάμηνο τα καθαρά κέρδη αναμένονται στα 50 εκατ. ευρώ και τα προσαρμοσμένα EBITDA στα 700 εκατ. ευρώ. Η Euroxx περιμένει καθαρά κέρδη 64,4 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο. Παραμένει καλή η συμπεριφορά της και η μετοχή ενισχύεται οριακά στο ξεκίνημα.

FOURLIS: Καλό ξεκίνημα με υψηλό όγκο και άνοδο άνω του 2%. Στα 4,06 ευρώ αν και στα πρώτα λεπτά πήγε μέχρι και τα 4,14 ευρώ.

NEWSPHONE: Στα 0,37 ευρώ δηλαδή στο -25% υπάρχει εντολή αγοράς 307 χιλ. τεμαχίων.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης