Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ο El Erian προειδοποιεί: Καθοδόν οι χρεοκοπίες - Οι κεντρικές τράπεζες δεν σας προστατεύουν

Ο El Erian προειδοποιεί: Καθοδόν οι χρεοκοπίες - Οι κεντρικές τράπεζες δεν σας προστατεύουν
Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian, προειδοποιεί τους επενδυτές
Αυστηρή προειδοποίησε απηύθυνε προς τους επενδυτές ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz, Mohamed El-Erian, με αφορμή τη διάθεση για ανάληψη περισσότερου ρίσκου λόγω των θετικών εξελίξεων στα εμβόλια για τον κορωνοϊό αλλά και της Fed.
Μιλώντας στο Yahoo Finance, ο El Erian αναγνώρισε ότι οι επενδυτές αναλαμβάνουν ρίσκο αλλά και ότι υπάρχουν σοβαροί λόγοι που στηρίζουν μια τέτοια απόφαση. Αρχικά είναι η σαφής πρόθεση της Fed να συνεχίζει να στηρίζει την αγορά αλλά και η υπόσχεση ότι ένα εμβόλιο μπορεί να βάλει ένα τέλος στην πανδημία του κορωνοϊού.
«Όσο πιστεύουμε ότι υπάρχει ένα εμβόλιο και όσο πιστεύουμε ότι οι κεντρικές τράπεζες θα ελαχιστοποιούν τη ζημιά στις αγορές, όχι στην οικονομία, αλλά στις αγορές, ο κόσμος θα αναζητά όλο και περισσότερες αποδόσεις» διευκρίνισε.
Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποίησε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που οι εν λόγω δύο παράγοντες δεν μπορούν να επιλύσουν: οι χρεοκοπίες, που σύμφωνα με τον El Erian είναι καθοδόν.
«Λέω στους επενδυτές, να είναι προσεκτικοί.
Να κάνουν ακόμα μια σοβαρή ανάλυση διότι όσο κυνηγούν περισσότερες αποδόσεις, αναλαμβάνουν μεγαλύτερο ρίσκο για default και χρεοκοπίες.
Κι αυτό είναι κάτι από το οποίο δεν μπορούν να τους σώσουν οι κεντρικές τράπεζες» τόνισε ο El Erian.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης