Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P Global Platts: Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και κόπωση στον ΟΠΕΚ+ για τις μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου

S&P Global Platts: Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια και κόπωση στον ΟΠΕΚ+ για τις μειώσεις στην παραγωγή πετρελαίου
Ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο αναβολής στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου που έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2021
«Εκπληκτικό» είναι σύμφωνα με την S&P Global Platts, το γεγονός οτι το Ιράκ έχει κάνει αρνητικά σχόλια σχετικά με την παραγωγή του ΟΠΕΚ+ ενόψει της συνεδρίασης αυτή την εβδομάδα.
«Δύο εβδομάδες πριν, όλοι σκεφτόμασταν ότι θα είναι μια συνεδρίαση ρουτίνας, φαινόταν ότι όλα είναι έτοιμα για μια παράταση αυτών των μειώσεων» δήλωσε ο Herman Wang από την S&P Global Platts και συνέχισε «τώρα, όμως, βλέπουμε κάποιες ρωγμές στον Οργανισμό».
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο ΟΠΕΚ+ αναμένεται να εξετάσει το ενδεχόμενο αναβολής στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου που έχει προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο του 2021.
«Γνωρίζουμε ότι το Ιράκ αγωνίστηκε εδώ και καιρό για την ποσόστωση του.
Αλλά το να λένε ότι έχουν κουραστεί από την προσέγγιση ενός μεγέθους, είναι αρκετά εντυπωσιακό» δήλωσε μιλώντας στο CNBC επισημαίνοντας ότι πλέον το Ιράκ αφήνει αιχμές κατά της διοίκησης του ΟΠΕΚ.
Ο Wang είπε ότι δεν είναι ασυνήθιστο να υπάρχει κάποιο «θέατρο» πριν από τέτοιες συνεδριάσεις, αλλά ότι η «αυστηρότητα ορισμένων από αυτά τα σχόλια» ήταν εκπληκτική.
«Πολλή δυσαρέσκεια, πολλή κόπωση μεταξύ πολλών μελών με το γεγονός ότι αυτές οι μειώσεις στην παραγωγή ισχύουν για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα λόγω του covid», είπε και συνέχισε «και με αυτά τα εμβόλια να είναι καθοδόν, μερικές από αυτές τις χώρες δεν είναι διατεθειμένες να παίξουν μπάλα για πολύ περισσότερο».
Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενδεχομένως να αποχωρήσουν από τον ΟΠΕΚ.
Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν πρόκειται για μια πραγματική απειλή ή για ένα διαπραγματευτικό εργαλείο, ο Wang είπε ότι ισχύουν και τα δύο.
«Δεν υπάρχει κάποιο επικείμενο διαζύγιο, δεν το πιστεύω, με βάση ό,τι ακούω» είπε.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης