Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μόσχα: Κανένας από όσους έλαβαν το εμβόλιο Sputnik V δεν αρρώστησε από κορωνοϊό

Μόσχα: Κανένας από όσους έλαβαν το εμβόλιο Sputnik V δεν αρρώστησε από κορωνοϊό
Σύμφωνα με δηλώσεις από τον επικεφαλής του Ινστιτούτου Εξελικτικής Φυσιολογίας και Βιοχημείας, του Ιατρικού Πανεπιστημίου Sechenov First Moscow
Κανένας από τους εθελοντές που δοκίμασαν το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V το καλοκαίρι του 20202, στην πρώτη φάση των δοκιμών, δεν έχει μολυνθεί με COVID-19, ανέφερε επικεφαλής του Ινστιτούτου Εξελικτικής Φυσιολογίας και Βιοχημείας, του Ιατρικού Πανεπιστημίου Sechenov First Moscow.
«Έχουν περάσει έξι μήνες από τις δοκιμές. [...]
Διατηρούμε επαφή μαζί τους και λαμβάνουμε τακτικά ενημέρωση σχετικά με την κατάστασή τους.
Κανένας από αυτούς δεν αρρώστησε» δήλωσε ο ίδιος μιλώντας για τον εμβολιασμό κατά του COVID-19.

«92% αποτελεσματικότητα»

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik V έχει εμφανίσει 92% αποτελεσματικότητα βάσει της πρώτης ενδιάμεσης ανάλυσης που έγινε 21 ημέρες μετά την πρώτη δοκιμή στους εθελοντές, όπως ανέφερε το δελτίο τύπου που δημοσιεύθηκε στον επίσημο λογαριασμό στο Twitter του εμβολίου στις 11 Νοεμβρίου 2020.
Προς το παρόν, 40.000 εθελοντές συμμετέχουν στη διπλή τυφλή, τυχαιοποιημένη και με τη συμμετοχή placebo, φάση 3 των κλινικών δοκιμών.
Πάνω από 20.000 από αυτούς έχουν ήδη λάβει το πρώτο μέρος του εμβολίου, ενώ πάνω από 16.000 εθελοντές έχουν λάβει τόσο την πρώτη όσο και τη δεύτερη δόση.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης