Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανακάμπτει στα 19.300 δολ. το bitcoin, ψήφος εμπιστοσύνης από Guggenheim

tags :
Ανακάμπτει στα 19.300 δολ. το bitcoin, ψήφος εμπιστοσύνης από Guggenheim
Όποιος αγόρασε bitcoin τον Φεβρουάριο του 2018, όταν κατά τους αναλυτές έπρεπε να βρεθεί στο μηδέν, έχει καταγράψει κέρδη 150%
Στα επίπεδα των 19.300 δολαρίων - έφθασε έως τα 19.800 δολάρια - ανακάμπτει σήμερα 30 Νοεμβρίου 2020, το Bitcoin, με την JP Morgan να επισημαίνει ότι η πρόσφατη πτώση ξεκαθάρισε τον κερδοσκοπικό «αφρό», αν και παραμένουν δυνατές περαιτέρω μειώσεις.
Οι traders τάσης και άλλα ποσοτικά κεφάλαια, πιθανότατα έπαιξαν μεγάλο ρόλο στη διαφάνεια, χαλαρώνοντας τις μεγάλες προθεσμιακές θέσεις Bitcoin, σύμφωνα με την JP Morgan.


Αφού ανέβηκε ασταμάτητα από τα επίπεδα των 4.900 δολαρίων τον Μάρτιο, σημειώνοντας άνοδο 285% σε εννέα μήνες και 160% από την αρχή του έτους, ωθώντας ακόμη και τράπεζες, όπως η Deutsche Bank να το συμπεριλάβουν στη λίστα των βασικών περιουσιακών στοιχείων τους, μόλις πλησίασε τις 20 χιλ. δολάρια, διόρθωσε κατά 20%.Πρόκειται για το Bitcoin, το οποίο βρέθηκε ακόμη και στο στόχαστρο της αρνητικής ρητορικής του Nouriel Roubini.
Παρεμπιπτόντως, όποιος αγόρασε bitcoin τον Φεβρουάριο του 2018, όταν κατά τους αναλυτές έπρεπε να βρεθεί στο μηδέν, έχει καταγράψει κέρδη 150%, ξεπερνώντας το S&P 500, κατά 4 φορές.

Και κόντρα στις απόψεις των κριτών του bitcoin, η Guggenheim αναμένεται να επενδύσει 530 εκατ. δολάρια στο κρυπτονόμισμα.
Η Guggenheim Partners, ένας από τους μεγαλύτερους διαχειριστές παγίου εισοδήματος στον κόσμο, μεταπήδησε στο bitcoin όταν ανακοίνωσε - μια μέρα μετά την κατάρρευση του bitcoin - ότι διατηρούσε το δικαίωμα να επενδύσει στην Grayscale Bitcoin Trust, του οποίου οι μετοχές επενδύονται αποκλειστικά σε Bitcoin και θα παρακολουθεί την τιμή του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου μείον τις προμήθειες και τα έξοδα.
Αλλά δεν είναι η πρώτη «mainstream» επένδυση.
Η εταιρία MicroStrategy, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο, στις 11 Αυγούστου επένδυσε και τα 250 εκατομμύρια δολάρια των προγραμματισμένων κεφαλαίων αντιστάθμισης στο ψηφιακό νόμισμα.

Η μετοχή της έχει αυξηθεί 120% από τότε.
Ένα άλλο παράδειγμα είναι όταν η «άλλη» εταιρεία του Jack Dorsey, η Square, δήλωσε τον Οκτώβριο ότι αγόρασε 4.709 bitcoin, αξίας περίπου 50 εκατομμυρίων δολαρίων, περίπου το 1% του συνολικού ενεργητικού της.
Παράλληλα, η PayPal ανακοίνωσε μερικές εβδομάδες αργότερα ότι είχε ενεργοποιήσει τις συναλλαγές κρυπτογράφησης για όλους τους πελάτες του, προκαλώντας το τελευταίο σκέλος του ράλι στο bitcoin.

Bitcoin: Παρά το selloff, ανέκαμψε με δύναμη, ταχύτητα και εκατομμύρια χρήστες

Το ράλι που σημειώνει το Bitcoin δεν αποτελεί ακόμη μία κερδοσκοπική φούσκα.
Αντίθετα, πρόκειται για ένα περιουσιακό στοιχείο με αναπτυξιακή διάθεση, αναφέρουν αναλυτές σχετικοί με τα κρυπτονομίσματα.
Και ενώ δεν λειτουργεί πάντα ομαλά, η ύψους 315 δισεκατομμυρίων δολαρίων αγορά κρυπτονομισμάτων παρουσιάζει μεγάλο βάθος
To Βitcoin θα γίνει ό,τι είναι το Διαδίκτυο για την κοινωνία μας», δήλωσε ο Tancredi Cordero, ιδρυτής της Kuros Associates στο Λονδίνο.
«Το κύριο μέλημα και το σημείο καμπής για το Bitcoin είναι η εμπιστοσύνη, η υιοθέτηση και η ρύθμιση» προσέθεσε.
Και οι λόγοι είναι ακόλουθοι:

-H αποτελεσματικότητα του δικτύου: Ο αριθμός των χρηστών Bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται, δίνοντάς του ένα πλεονέκτημα το οποίο οι αντίπαλοι δύσκολα θα ξεπεράσουν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των ByteTree.com και Glassnode, υπάρχουν πλέον περισσότερες από 30 εκατομμύρια διευθύνσεις χαρτοφυλακίων με ενεργά υπόλοιπα.

-Το βάθος της αγοράς: Η ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά μελλοντικών συμβολαίων Bitcoin στο CME Group είναι ένα άλλο παράδειγμα της σύγκλισης στις συναλλαγές κρυπτογράφησης και στην κύρια χρηματοδότηση.
Το ενδιαφέρον τριπλασιάστηκε φέτος, καθιστώντας ευκολότερο για τους επενδυτές να διαπραγματεύονται στην αγορά.
Τα 12.000 συνολικά συμβόλαια που εκκρεμούν στο CME είναι περίπου τριπλάσιο αριθμού του μέσου επιπέδου κατά τη διάρκεια του 2019.
Ένα προθεσμιακό συμβόλαιο καλύπτει πέντε Bitcoin
Increased derivatives trading makes Bitcoin easier to hedge
-Τα backlogs «καθαρίστηκαν»: Το 2017, ένα από τα προβλήματα που μάστιζε την αγορά ήταν οι μεγάλες καθυστερήσεις για την εκτέλεση των συναλλαγών.
Το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε σε μεγάλο βαθμό μέσω των αλλαγών λογισμικού και της συγκέντρωσης συναλλαγών.
Οι ώρες για το mempool - ένα είδος εικονικής αίθουσας αναμονής για συναλλαγές που είναι έτοιμες για επεξεργασία - έχουν μειωθεί σε σχέση με τα επίπεδα που παρατηρήθηκαν στα τέλη του 2017, σύμφωνα με στοιχεία από το Blockchain.com.
«Είναι διαφορετικά τώρα», δήλωσε ο Mati Greenspan, διευθύνων σύμβουλος της συμβουλευτικής εταιρείας Quantum Economics στο Τελ Αβίβ.
«Την τελευταία φορά που είδαμε το Bitcoin να φτάνει τόσο ψηλά, το blockchain ήταν κοντά στην κατάρρευση, αλλά το δίκτυο είχε βελτιώσεις από τότε».
Bitcoin mempool
-Εναλλακτικό περιουσιακό στοιχείο: Με τόσo πολλά ομόλογα να προσφέρουν τόσο μικρή απόδοση, οι παραδοσιακοί επενδυτές αναγκάζονται να επανεκτιμήσουν την κατανομή των περιουσιακών στοιχείων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους.
Σε μια έκθεση τον Οκτώβριο, η Fidelity Investments δήλωσε ότι η χαμηλή συσχέτιση του Bitcoin με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία είναι ένα «ενθαρρυντικό πρώτο σημάδι» ότι το νόμισμα θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να υπάρξει διαφοροποίηση.
Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα δεν σχετίζεται σχεδόν με κανένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά στοιχεία.
Correlations
-Υπολογιστική ισχύς: Η υπολογιστική δύναμη που αφιερώνεται στη λειτουργία του δικτύου Bitcoin έχει αυξηθεί τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο ρυθμός κατακερματισμού, ένας κοινός όρος μέτρησης, έχει αυξηθεί εκθετικά, σε μια αντανάκλαση της μεγαλύτερης επένδυσης σε υπολογιστές.
relates to Bitcoin Fights Back With Power, Speed and Millions of Users
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης