Διεθνή

Barkin (Fed Richmond): Δεν χρειάζονται νέα έκτακτα νομισματικά μέτρα – Ανησυχία για την πορεία της πανδημίας

tags :
Barkin  (Fed Richmond): Δεν χρειάζονται νέα έκτακτα νομισματικά μέτρα – Ανησυχία για την πορεία της πανδημίας
Η αδειοδότηση εμβολίων βελτιώνει τις μεσοπρόθεσμες οικονομικές προοπτικές, σημειώνει ο πρόεδρος της Fed του Richmond, Thomas Barkin
Η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας αντιμετωπίζει βραχυπρόθεσμους κινδύνους από τον αυξανόμενο αριθμό των κρουσμάτων κορωναϊού και την παύση καταβολής των επιδομάτων ανεργίας για πολλούς που παραμένουν εκτός αγοράς εργασίας.
Εντούτοις, υπάρχουν καλύτερες προοπτικές μεσοπρόθεσμα με το σενάριο των μαζικών εμβολιασμών στον ορίζοντα, δήλωσε τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της Fed του Richmond, Thomas Barkin.
«Ας αναμένουμε τις εξελίξεις», είπε ο Barkin, όταν ρωτήθηκε αν η Fed χρειάζεται να παράσχει μεγαλύτερη τόνωση στην οικονομία μέσα από τη νομισματική πολιτική, ενδεχομένως τροποποιώντας το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
«Ο αριθμός των κρουσμάτων είναι σίγουρα κλιμακούμενος», δήλωσε σε σχόλια της διαδικτυακό σεμινάριο στο Darla Moore School of Business στη Νότια Καρολίνα, αλλά «δεν καταγράφεται τεράστια πτώση» σε πραγματικό χρόνο όσον αφορά τις καταναλωτικές δαπάνες και άλλα βασικά οικονομικά στοιχεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης