Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Απρόσμενη αλλαγή στο ΤΧΣ: Παραίτηση Μ. Φραγκάκη από την Εκτελεστική Επιτροπή

Απρόσμενη αλλαγή στο ΤΧΣ: Παραίτηση Μ. Φραγκάκη από την Εκτελεστική Επιτροπή
Ηχηρή αποχώρηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).....
Το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής  κ. Μαρίκα Φραγκάκη, υπέβαλλε την  παραίτησή της στον αρμόδιο για τις τράπεζες υφυπουργό Οικονομικών Γ. Ζαββό.
Στο ολιγόλογο κείμενο παραίτησης  αναφέρεται ότι έκλεισε ένας κύκλος καθώς «θεωρώ ότι ήρθε πλέον ο κατάλληλος χρόνος να αποχωρήσω από το Ταμείο, αφήνοντας πίσω μου ελπίζω μια θετική παρακαταθήκη».
Η κ.Φραγκάκη, ενημέρωσε επίσης και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Στουρνάρα.

Οι ακριβείς λόγοι της παραίτησής της δεν έχουν γίνει γνωστοί αλλά εκτιμάται ότι ο αντικαταστάτης της θα οριστεί από την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος λίγο πριν το τέλος του έτους.
Πριν την τοποθέτησή της στο ΤΧΣ, η κ. Φραγκάκη, ήταν μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Alpha Bank, ανώτερο στέλεχος στην Εθνική Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.
Προηγουμένως είχε εργαστεί  στη Διεύθυνση Μελετών και Προγραμματισμού (ΔΙΜΕΠ) της Αγροτικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΑΤΕ) καθώς και στην Γενική Διεύθυνση Γεωργίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  
Είναι κάτοχος πτυχίου Οικονομικών (BSc in Economics) του London School of Economics (LSE), και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (MA) του Πανεπιστημίου Sussex.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης