Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erdogan: Αναδιπλώνεται για να δείξει «καλό χαρακτήρα» στην ΕΕ - Προϊδεάζει για αλλαγές

Erdogan: Αναδιπλώνεται για να δείξει «καλό χαρακτήρα» στην ΕΕ - Προϊδεάζει για αλλαγές
Αλλαγή... πλεύσης για τον Τούρκο πρόεδρο;
Αναδιπλώνεται στο παρά πέντε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan και θέλοντας να δείξει ένα πιο φιλοευρωπαικό προφίλ επέλεξε την ημέρα που οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συνεδριάζουν για το θέμα των σχέσεων μεταξύ των δύο πλευρών, να βγάλει διάγγελμα υπέρ των αλλαγών που δρομολογεί με επίκεντρο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ανάμεσα στις αλλαγές συγκεκριμένα είναι η τήρηση των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και των αποφάσεων του συνταγματικού δικαστηρίου της Τουρκίας, καθώς έχουν παρατηρηθεί παρεκκλίσεις αλλά και μείωση των προφυλακίσεων.
Ωστόσο δεν άφησε την πάγια τακτική των προκλήσεων και την αφορμή να «πέσει κάτω» και λίγο νωρίτερα άδραξε την ευκαιρία να «ανταποδώσει» στον Γάλλο πρόεδρο, καθώς με αφορμή τα επεισόδια στη Γαλλία  έκανε λόγο για παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αντιδημοκρατική συμπεριφορά των Γάλλων Αστυνομικών έναντι των διαδηλωτών.
 
Η συνάντηση των ιεραρχών

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο αυτής της αλλαγής πλεύσης πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη σύνοδος μεταξύ ανώτεροι Τούρκων αξιωματούχων και εκπροσώπων των θρησκευτικών μειονοτήτων προκειμένου να συζητηθούν τα δικαιώματα μειονοτήτων και να προταθούν μέτρα κατά των εγκλημάτων μίσους.
Ο Έλληνας Ορθόδοξος Πατριάρχης Βαρθολομαίος παρευρέθηκε στη σύνοδο που έγινε στο προεδρικό γραφείο στο Dolmabahçe στην Κωνσταντινούπολη, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου 2020, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Σαχάκ Μασαλιάν, 85ο Αρμένιο πατριάρχη της Τουρκίας, τον Yusuf Yusufetin, μητροπολίτη της Εκκλησίας Κωνσταντινούπολης-Συρίας, και τον Ishak Haleva, επικεφαλή ραβίνο της εβραϊκής κοινότητας στην Τουρκία.
Μετά την τριήμερη σύνοδο, ο υπουργός Δικαιοσύνης Abdulhamit Gül και ο Προεδρικός Εκπρόσωπος Ibrahim Kalin μίλησαν σε Τουρκικά ΜΜΕ, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για τα διαφωτιστικά συμπεράσματα της συνόδου, την ανταλλαγή απόψεων αλλά και όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί τα τελευταία 18 χρόνια υπό την ηγεσία του Προέδρου Recep Tayyip Erdogan και του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης