Τελευταία Νέα
Πολιτική

Παρά την μείωση των κρουσμάτων ο Μητσοτάκης αλλάζει ρότα - Aκολουθεί την συντηρητική εισήγηση του Τσιόδρα για παράταση του lockdown 2

Παρά την μείωση των κρουσμάτων ο Μητσοτάκης αλλάζει ρότα - Aκολουθεί την συντηρητική εισήγηση του Τσιόδρα για παράταση του lockdown 2
Ο Πρωθυπουργός έδειξε να κάνει mea culpa σχετικά με την πολιτική διαχείριση της πανδημίας και να εμπιστεύεται περισσότερο τις συντηρητικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων
Αλλαγή ρότας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, παρατηρούν στενοί συνομιλητές του ειδικά μετά τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ για διπλό σύστημα καταγραφής των κρουσμάτων κορωνοιού από τον ΕΟΔΥ.
Το ίδιο παρατηρήθηκε και στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ο Πρωθυπουργός έδειξε να κάνει mea culpa σχετικά με την πολιτική διαχείριση της πανδημίας και να εμπιστεύεται περισσότερο τις συντηρητικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων, ειδικά του Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα οι οποίες τον οδήγησαν σε μία πιο επιτυχημένη αντιμετώπιση στην πρώτη φάση.

Πιο στενός σύμβουλος ο Τσιόδρας

Ο τελευταίος, θα αποτελέσει και οδηγό, από εδώ και μπρος για τις μετέπειτα αποφάσεις του καθώς μέχρι πρότινος «απλά έλεγε τις απόψεις και εισηγήσεις του».
Ο Πρωθυπουργός είναι ξεκάθαρο, πλέον, ότι εφεξής θέλει να ακούσει τους ειδικούς για να αντιμετωπίσει την πανδημία και όχι τους αρμόδιους υπουργούς του για τους οποίους έχει πολλά παράπονα αλλά δεν μπορεί να τα εκφράσει ούτε να τα μετουσιώσει σε διορθωτικές πράξεις σε αυτή τη συγκυρία.
Παρ’ όλο που οι διάφοροι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι που αποτελούν την ειδική επιτροπή με την οποία συνομιλεί το Μέγαρο Μαξίμου, έχουν «ερωτευτεί» την δημοσιότητα και αρέσκονται σε δηλώσεις που δημιουργούν εντυπώσεις, υπάρχουν κάποιοι που απλά θέλουν να κάνουν την δουλειά τους σεμνά και ταπεινά.
Η επανεμφάνιση του Σωτήρη Τσιόδρα θα παίξει καταλυτικό ρόλο, πλέον, στις επόμενες αποφάσεις της κυβέρνησης για το άνοιγμα της αγοράς.
Και σίγουρα, όχι, οι απόψεις υπουργών – στους οποίους μπήκε φρένο σε σεναριολογίες και ημερομηνίες.

Νέο σενάριο για μικρό άνοιγμα της αγοράς στις 21 Δεκεμβρίου 2020

Από εκεί και πέρα, φαίνεται από τις νέες δηλώσεις Μητσοτάκη ότι οδηγούμαστε σε ακόμα πιο συντηρητική διαχείριση της πανδημίας με το άνοιγμα της αγοράς να μπαίνει, πλέον, σε δεύτερο πλάνο.
Πλέον το καλό σενάριο είναι να ανοίξει μερικώς η αγορά στις 21 Δεκεμβρίου για λίγες μέρες και τα δημοτικά να ανοίξουν μόνο από τις 14 Δεκεμβρίου 2020.
Μετά από διάφορες συνεδριάσεις και αφού συνέτρεξαν συγκεκριμένοι λόγοι, αποφασίστηκε να παραταθεί το lockdown και όλα τα δεδομένα να εξεταστούν σε μηδενική βάση στο τέλος της εβδομάδας.

Οι τρεις λόγοι είναι:
1) Η μεγάλη πίεση που υπάρχει στο ΕΣΥ όπου διαδραματίζονται απίστευτες καταστάσεις με ασθενείς να νοσηλεύονται σε διαδρόμους, να μετακινούνται από νομό σε νομό προκειμένου να υπάρχει άδειο κρεβάτι και στην Θεσσαλονίκη να μην υπάρχει ΜΕΘ ούτε για δείγμα.
2) Υπάρχει αυξητική έκθεση σε περιοχές που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν πολλά περιστατικά και τα δεδομένα δείχνουν ότι θα συνεχιστεί όλη αυτή η διασπορά για πολύ καιρό ακόμα.
3) Άνοιγμα της αγοράς, λειτουργία των σχολείων χωρίς αποφορτισμένο ΕΣΥ και χωρίς να υπάρχει καθαρή εικόνα των κρουσμάτων θα οδηγήσει σε μεγάλη υποτροπή.

Φόβος για τις μεγάλες απώλειες ζωών

Ο Πρωθυπουργός θορυβήθηκε από τους φόβους και τις φράσεις ότι «γίναμε Μπέργκαμο» καθώς κατά μέσο όρο στην Ελλάδα αυτές τις μέρες χάνονται 100 άτομα κάθε μέρα ανεβάζοντάς τη χώρα στην λίστα με τις μεγαλύτερες ημερήσιες απώλειες ανθρώπινων ζωών.
Ήταν ένα από τα στοιχεία που τον έκαναν να αλλάξει ρότα.
Ήταν, όμως, και οι κακές σχέσεις που υπάρχουν μεταξύ των υπουργών (Κικίλιας, Χαρδαλιάς, Κοντοζαμάνης, Αρκουμανέας κ.α)  του όπως, άλλωστε, περιγράφηκαν στα κυριακάτικα δημοσιεύματα αλλά όπως τα είχαμε περιγράψει καιρό τώρα και στο bankningnews.
Μετά και από την τελευταία διαχείριση, είναι αναπόφευκτες οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα για την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης