Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού – Προ των πυλών νέοι περιορισμοί στην Καλιφόρνια

tags :
ΗΠΑ: Πριν τα Χριστούγεννα οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού – Προ των πυλών νέοι περιορισμοί στην Καλιφόρνια
Ξεπέρασαν τους 96.000 οι ασθενείς με covid στα νοσοκομεία των ΗΠΑ
Υπό τον φόβο μιας νέας έξαρσης κρουσμάτων τις επόμενες 10 ημέρες λόγω του εορτασμού της Ημέρας των Ευχαριστιών βρίσκονται οι ΗΠΑ, οι οποίες πάντως ετοιμάζονται για τους πρώτους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού πριν τα Χριστούγεννα.
Ήδη οι εταιρείες Pfizer και Moderna έχουν καταθέσει αίτηση στην αρμόδια Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ για επείγουσα αδειοδότηση των εμβολίων τους, με τις αποφάσεις για τη Pfizer να αναμένονται στις 11 με 12 Δεκεμβρίου με αυτές για τη Moderna να ακολουθούν μια εβδομάδα αργότερα.
Σε δηλώσεις του ο Moncef Slaoui, ο επιστημονικός υπεύθυνος για το εμβολιαστικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι μέσα σε 24 ώρες από τις αποφάσεις της FDA, τα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα και έτοιμα στα σημεία που θα έχει υποδείξει κάθε Πολιτεία.
«Συνεπώς υποθέτω ότι την επόμενη ή τη μεθεπόμενη ημέρα, μπορούν να αρχίσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί» είπε ο Moncef Slaoui, αναφέροντας πως έως τα τέλη Δεκεμβρίου οι ΗΠΑ θα έχουν στη διάθεση τους 40 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων.
Την ίδια στιγμή ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci καλεί τους πολίτες εφόσον θέλουν να είναι μέρος της λύσης του προβλήματος, να εμβολιαστούν.
«Όσο είστε σκεπτικοί, είστε μέρος του προβλήματος.
Εάν θέλετε να είστε μέρος της λύσης, εμβολιαστείτε» είπε ο Fauci απευθυνόμενος στον CEO του Facebook Mark Zuckerberg.
Πάντως, και εν αναμονή των εμβολίων και των πρώτων εμβολιασμών, υπάρχει έντονη ανησυχία για μια νέα έξαρση κρουσμάτων.
Μάλιστα η Πολιτεία της Καλιφόρνια έκανε γνωστό πως βρίσκεται λίγο πριν τα νοσοκομεία της βρεθούν στο σημείο να μη διαθέτουν άλλες κλίνες ΜΕΘ για covid, και για αυτό το λόγο ο κυβερνήτης Gavin Newsom άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να εκδώσει εντός των επόμενων δύο ημερών μια ακόμα εντολή στα 40 εκατομμύρια πολίτες της Πολιτείας τους για παραμονή στο σπίτι.
Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου καταγράφηκαν περισσότερα από 4,2 εκατομμύρια κρούσματα και περίπου 36.000 θάνατοι (ο υψηλότερος αριθμός εδώ και έξι μήνες), ενώ συνεχή ρεκόρ καταγράφονται στον αριθμό των ασθενών με covid, καθώς αυτοί υπολογίζεται ότι έχουν ξεπεράσει τους 96.000.
Σημειώνεται πως οι ΗΠΑ μετρούν 13,55 εκατομμύρια κρούσματα και πάνω από 268.000 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης