Τελευταία Νέα
Διεθνή

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας λόγω Κίνας - Ο Shanghai Composite στο +1,7%

Θετικό κλίμα στις αγορές της Ασίας λόγω Κίνας - Ο Shanghai Composite στο +1,7%
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 0,64% στα 45,06 δολ. το βαρέλι
Τα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία στην Κίνα και οι προσδοκίες για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, προσφέρουν ώθηση στις αγορές της Ασίας.
Ο Asia Dow ενισχυόταν 0,9% στις 3.656 μονάδες.
Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei έκλεισε άνοδο 1,34%, στις 26.787 μονάδες, επίπεδο που είναι το υψηλότερο από τη 18η Απριλίου 1991.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με 0,77% στις 1.768 μονάδες.
Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ σημείωνε κέρδη 0,9% στις 26.589 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχυόταν 1,77% στις 3.451 μονάδες, με τις εργοστασιακές παραγγελίες να ενισχύονται σε υψηλά 10ετών.
Ο Sensex σημείωνε άνοδο 0,9% στις 44.526 μονάδες.
Πτώση καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να υποχωρεί 0,64% στα 45,06 δολ. το βαρέλι και το πετρέλαιο τύπου brent να διαπραγματεύεται στα 47,55 δολ. το βαρέλι, με απώλειες 0,7%.  
Στην τελική ευθεία φαίνεται πως βρίσκεται η εξασφάλιση έγκρισης των εμβολίων των Pfizer/BioNTech και Moderna κατά του κορωνοϊού, μετά την ολοκλήρωση των τριών φάσεων κλινικών δοκιμών και την υποβολή αιτήσεων στον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών (FDA).
Στο μέτωπο της πανδημίας, οι Pfizer/BioNTech, το εμβόλιο των οποιών έχει αποτελεσματικότητα 95% κατά του κορωνοϊού, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών, έχουν υποβάλλει αίτηση στον FDA για λήψη επείγουσας έγκρισης κυκλοφορίας από τις 20 Νοεμβρίου.
Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ  με τη σειρά του, θα εξετάσει την αίτηση στις 10 Δεκεμβρίου και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις, θα ανάψει το πράσινο φως για την κυκλοφορία του εμβολίου.
Από την πλευρά της, η Moderna, το εμβόλιο της οποίας αποδείχτηκε αποτελεσματικό κατά 94,1% έπειτα από την ολοκλήρωση των δοκιμών, υπέβαλε σήμερα Δευτέρα 30 Νοεμβρίου τη σχετική αίτηση στον FDA, ο οποίος θα συνεδριάσει για την εξετάσει στις 17 Δεκεμβρίου κι αναμένεται να εκδώσει άμεσα την τελική απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης