Τελευταία Νέα
Πολιτική

Πέτσας για την άρση του lockdown: Δεν βοηθούν οι ημερομηνίες

tags :
Πέτσας για την άρση του lockdown: Δεν βοηθούν οι ημερομηνίες
Τα δεδομένα θα δείξουν πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα σε κοινωνία και οικονομία είπε ο κ.Πέτσας
Τη θέση ότι δεν βοηθούν οι ημερομηνίες όσον αφορά την άρση του lockdown διατύπωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο οποίος υποστήριξε πως τα επιστημονικά δεδομένα είναι αυτά που θα δείξουν το πώς θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα των τομέων της κοινωνικής και της οικονομικής δραστηριότητας.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Πέτσας υποστήριξε πως στην αρχή του δεύτερου lockdown, υπήρξε μια χαλαρότητα στην εφαρμογή των μέτρων, η οποία, όπως είπε, περιορίστηκε στη συνέχεια και τώρα παρατηρείται βελτίωση στα στοιχεία, αλλά θα χρειαστεί λίγος χρόνος παραπάνω.
«Η κατεύθυνση είναι να ανοίξουν τομείς της κοινωνικής και οικονομικής δραστηριότητας» είπε ο κ.Πέτσας, ο οποίος όμως δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες ημερομηνίες.
Ιδιαίτερα για τα σχολεία, ο κ.Πέτσας είπε ότι δεν υπάρχει εισήγηση για διαφορετική αντιμετώπιση με βάση τις γεωγραφικές ζώνες αλλά το βάρος ρίχνεται σε όλη την επικράτεια ενώ για την ημερομηνία ανοίγματος, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αναμένει της εισηγήσεις των ειδικών, και επεσήμανε ότι ειδικά σε δημοτικά και γυμνάσια το ιικό φορτίο είναι μικρό.
Όσον αφορά την εστίαση, ο κ.Πέτσας χαρακτήρισε την εστίαση «δύσκολη εξίσωση», τονίζοντας ότι σε κάθε περίπτωση ακόμη και όταν ανοίξει δεν θα υπάρχει νυχτερινή διασκέδαση και δυνατότητα για όρθιους.
«Αυτό που συζητείται είναι το ζήτημα των εστιατορίων» είπε ο κ.Πέτσας, αναφέροντας πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε συζητήσεις με τους οργανωμένους φορείς της εστίασης προκειμένου να υπάρξει μακροπρόθεσμη προοπτική και μετά το Πάσχα και το καλοκαίρι, ώστε να μπορέσουν να «ρεφάρουν» όπως με ένα χαμηλότερο ΦΠΑ.
Ο κ.Πέτσας διέψευσε κατηγορηματικά τα περί «διπλών βιβλίων» στην καταγραφή των δεδομένων του κορωνοϊού και έκανε λόγο για «απελπισία αντιπολιτευτική, που προσπαθεί να διαρρήξει το πιο σημαντικό, την εμπιστοσύνη|.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης