Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λινού: Δύσκολο να πει κανείς για μείωση κρουσμάτων με τόσα λίγα τεστ – Μπορεί και να αυξάνονται

Λινού: Δύσκολο να πει κανείς για μείωση κρουσμάτων με τόσα λίγα τεστ – Μπορεί και να αυξάνονται
Δεν ξέρουμε πόσα πραγματικά είναι τα κρούσματα, χρειαζόμαστε περισσότερα και οργανωμένα τεστ υποστήριξε η κα.Λινού
Τη θέση πως είναι δύσκολο να μιλήσει κανείς για μείωση κρουσμάτων με τόσα λίγα τεστ που γίνονται διατύπωσε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού, η οποία υποστήριξε πως δεν ξέρουμε πόσα πραγματικά είναι τα κρούσματα και ότι χρειαζόμαστε περισσότερα και οργανωμένα τεστ.
«Δεν γίνονται επαρκή τεστ κορωνοϊού τα οποία να είναι και αντιπροσωπευτικά.
Είναι δύσκολο να πει κανείς αυτή τη στιγμή ότι υπάρχει μείωση των κρουσμάτων διότι δεν γίνονται στοχευμένα τεστ αλλά, όσοι έχουν συμπτώματα εξετάζονται οι ίδιοι» είπε μιλώντας στο Θέμα Fm η κα.Λινού, η οποία αναφερόμενη πιο συγκεκριμένα στα μειωμένα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες Δευτέρα 30/11 από την επιτροπή, τόνισε ότι «εν μέρει κάτι σημαίνει να είναι κάπως λιγότερα τα κρούσματα, αλλά δεν ξέρουμε ακριβώς τι είναι αυτή η μείωση».
«Επ’ ουδενί μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μείωση 20% ή 30%.
Τουναντίον μπορεί και να αυξάνονται τα κρούσματα και είναι πολύ άδικο και για την επιστημονική κοινότητα, την Επιτροπή του υπουργείου να καλείται να κάνει προτάσεις, αλλά και για την πολιτεία που παίρνει αποφάσεις, με μη ακριβή στοιχεία» υποστήριξε η κα.Λινού,η οποία επεσήμανε την ανάγκη να γίνονται πολλά και στοχευμένα τεστ «ώστε να μπορεί να επιτηρείται η πραγματική διασπορά στην κοινότητα».
«Με ανησυχεί που δεν ξέρουμε τα πραγματικά κρούσματα πού βρίσκονται, άρα χρειαζόμαστε περισσότερα και οργανωμένα τεστ, θα ήταν κάπως καλύτερα.
Η μη αντιπροσωπευτικότητα του δείγματος που ελέγχεται προκαλεί διασπορά.
Η διάγνωση πρέπει να γίνεται γρήγορα για να εμποδίσουμε τη διασπορά, να απομονωθεί όποιος είναι θετικός και να γίνει ιχνηλάτηση» υποστήριξε η κα.Λινού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης