Τελευταία Νέα
Διεθνή

Schnabel (EKT): Εξετάζεται η 12μηνη παράταση του προγράμματος για την πανδημία

Schnabel (EKT): Εξετάζεται η 12μηνη παράταση του προγράμματος για την πανδημία
Πολύ πιθανή η συρρίκνωση του ΑΕΠ της ευρωζώνης του δ' 3μηνο του 2020
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα πρέπει να επικεντρωθεί στη διατήρηση των χρηματοοικονομικών συνθηκών σε τρέχοντα επίπεδα εν μέσω της κρίσης και όχι να ανακοινώσει ένα πακέτο τόνωσης που υπερβαίνει τις προσδοκίες της αγοράς.
Αυτό επεσήμανε Isabel Schnabel, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ.
Περίπου μία εβδομάδα πριν τη συνεδρίαση της ΕΚΤ, η Schnabel επιβεβαίωσε ότι δεν αποκλείεται περισσότερη στήριξη, καιώς η πανδημία διαρκεί περισσότερο από το αναμενόμενο.
«Αυτό πρέπει να αντικατοπτρίζεται στις πολιτικές μας αποφάσεις» δήλωσε η ίδια.
Ωστόσο, σημείωσε ότι το κόστος δανεισμού έχει μειωθεί σε χαμηλά επίπεδα λόγω των νομισματικών και δημοσιονομικών κινήτρων, και αυτό που είναι το πιο σημαντικό είναι η διατήρηση αυτής της κατάστασης έως ότου περάσει η κρίση.
Οι οικονομολόγοι προβλέπουν ότι η ΕΚΤ θα επεκτείνει το πρόγραμμα πανδημίας ύψους 1,35 τρισ. ευρώ κατά περίπου 500 δισ. ευρώ, θα το επεκτείνει τουλάχιστον έξι μήνες έως το τέλος του επόμενου έτους και θα προσφέρει περισσότερα μακροπρόθεσμα δάνεια σε τράπεζες.
Μάλιστα, Societe Generale και Commerzbank προβλέπουν αγορές επιπλέον 600 δισ. ευρώ αγορών.
Ερωτηθείσα εάν αν θα στήριζε μια 12μηνη παράταση των αγορών ομολόγων έως τα μέσα του 2022, η Schnabel απάντησε ότι είναι μία από τις επιλογές που θα εξεταστούν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης