Διεθνή

ΗΠΑ: Προς νέες κυρώσεις κατά Κίνας λόγω εμπορικών σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα

ΗΠΑ: Προς νέες κυρώσεις κατά Κίνας λόγω εμπορικών σχέσεων με τη Βόρεια Κορέα
Υπενθυμίζεται πως, χθες 30/11, κυρώσεις ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε κινεζική εταιρεία, αυτή τη φορά λόγω συναλλαγών με τη Βενεζουέλα
Η αμερικανική κυβέρνηση είναι έτοιμη να επιβάλλει νέες κυρώσεις κατά της Κίνας για τις συνεχιζόμενες εμπορικές της σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα, ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 1/12 ο Αναπληρωτής υφυπουργός για θέματα Βόρειας Κορέας.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα εξακολουθήσουν να επιβάλουν κυρώσεις σε κάθε φυσικό πρόσωπο ή οντότητα που επιχειρεί να αποφύγει κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων φυσικών προσώπων και οντοτήτων εντός δικαιοδοσίας Κίνας» τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής εκδήλωσης στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών.
Υπενθυμίζεται πως, χθες 30/11, κυρώσεις ανακοίνωσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες σε κινεζική εταιρεία, αυτή τη φορά λόγω συναλλαγών με τη Βενεζουέλα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατηγόρησαν την Εθνική Εταιρεία Ηλεκτρονικών Εισαγωγών-Εξαγωγών της Κίνας ότι βοήθησε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας στον περιορισμό της πρόσβασης στο διαδίκτυο και στη διεξαγωγή παρακολουθήσεων, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα 30/11.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης