Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κινεζικό διαστημικό όχημα προσεδαφίστηκε στη Σελήνη για τη λήψη δειγμάτων απο το έδαφος

tags :
Κινεζικό διαστημικό όχημα προσεδαφίστηκε στη Σελήνη για τη λήψη δειγμάτων απο το έδαφος
Η Κίνα είναι η τρίτη χώρα, μετά τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση που επισκέπτεται το δορυφόρο της Γης
Η Κίνα προσελήνωσε με επιτυχία ένα διαστημικό σκάφος στην επιφάνεια της Σελήνης την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου σε μια ιστορική αποστολή για τη λήψη δειγμάτων από την επιφάνεια του δορυφόρου της Γης, σύμφωνα με κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης
Η Κίνα ξεκίνησε τη διαστημική αποστολή Chang'e-5 στις 24 Νοεμβρίου.
Η άτυπη αποστολή, που έλαβε το όνομά της από τη μυθική κινεζική θεά του φεγγαριού, στοχεύει στη συλλογή σεληνιακού υλικού για να βοηθήσει τους επιστήμονες να μάθουν περισσότερα για την προέλευση του δορυφόρου της Γης.
Η αποστολή θα επιχειρήσει να συλλέξει 2 κιλά (4-1 / lbs) δειγμάτων σε μια ανεξερεύνητη περιοχή όπου περιβάλλεται από μια τεράστια πεδιάδα λάβας γνωστή ως Oceanus Procellarum, ή «Ωκεανό των Καταιγίδων».

Δείγματα εδάφους και βράχων

Όταν η αποστολή ολοκληρωθεί όπως είχε προγραμματιστεί, η Κίνα θα είναι το τρίτο κράτος που είχε λάβει δείγματα από τη Σελήνη μετά τις ΗΠΑ και τη Σοβιετική Ένωση.
Το όχημα που προσεδαφίστηκε στην επιφάνεια της Σελήνης ήταν ένα από τα πολλά διαστημικά σκάφη που αναπτύχθηκαν για την αποστολή Chang'e-5.
Κατά την προσγείωση, το χερσαίο όχημα θα εξορύξει το έδαφος με ρομποτικό βραχίονα και, στη συνέχεια, μεταφέρει τα δείγματα εδάφους και βράχων σε ένα ειδικό όχημα.
Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός CCTV δήλωσε ότι το όχημα θα αρχίσει να συλλέγει δείγματα τις επόμενες δύο ημέρες.
Τα δείγματα θα μεταφερθούν σε μια κάψουλα για την επιστροφή στη Γη η οποία θα προσγειωθεί στην περιοχή της Μογγολίας στην Κίνα.
Η Κίνα έκανε την πρώτη της σεληνιακή προσγείωση το 2013.
Τον Ιανουάριο του περασμένου έτους, ο ανιχνευτής Chang'e-4 προσεδαφίστηκε σε έναν πόλο της Σελήνης, πρόκειται για μια κινεζική πρωτιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης