Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επιμένει ο Trump: Να ακυρωθούν λόγω νοθείας οι εκλογές στη Τζόρτζια – Δεν υπάρχει καμία απόδειξη απαντούν οι αρμόδιοι της Πολιτείας

tags :
Επιμένει ο Trump: Να ακυρωθούν λόγω νοθείας οι εκλογές στη Τζόρτζια – Δεν υπάρχει καμία απόδειξη απαντούν οι αρμόδιοι της Πολιτείας
Eπαναληπτικές εκλογές θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο στη Τζόρτζια που θα κρίνουν τον έλεγχο της Γερουσίας
Να ακυρωθούν οι εκλογές στη Τζόρτζια λόγω μαζικής νοθείας ζητά ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump με τους αρμόδιους ωστόσο να του απαντούν πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη στα όσα ισχυρίζεται.
Σε ανάρτηση του στο twitter ο Trump κάλεσε τον κυβερνήτη της Τζόρτζια να ακυρώσει τις επικείμενες επαναληπτικές εκλογές που θα γίνουν τον Ιανουάριο για την εκλογή των δύο γερουσιαστών, οι οποίοι θα κρίνουν και το ποιος θα ελέγχει τη Γερουσία, με το επιχείρημα ότι έγινε μαζική νοθεία.
«Κάνε κάτι, Brian Kemp.
Επέτρεψες η πολιτεία σου να πέσει θύμα απάτης.
Πρέπει να ελέγξουμε τις υπογραφές και να αντιπαραβάλλουμε τους υπογεγραμμένους φακέλους με τα ψηφοδέλτια.
Ακύρωσε τις εκλογές.
Δεν θα χρειαστούν.
Θα νικήσουμε όλοι!» ανέφερε στο μήνυμα του ο Trump.
Υπενθυμίζεται ότι ο Biden κέρδισε στη Τζόρτζια με μια διαφορά 12.000 ψήφων.
Δεδομένου όμως ότι κανείς από τους υποψήφιους δεν κέρδισε το 50% των ψήφων, ο εκλογικός νόμος της Τζόρτζια προβλέπει ότι οι εκλογές πρέπει να επαναληφθούν για την εκλογή των 2 γερουσιαστών, οι οποίο θα κρίνουν και την τελική ισορροπία στη Γερουσία των ΗΠΑ, όπου το προβάδισμα διατηρούν οι Ρεπουμπλικάνοι με 50 γερουσιαστές έναντι 48 των Δημοκρατικών.
Από την πλευρά του ο Trump υποστηρίζει αν δεν είχε γίνει η νοθεία που καταγγέλλει, οι Ρεπουμπλικάνοι υποψήφιοι για τη Γερουσία θα είχαν ήδη κερδίσει με μεγάλη διαφορά και δεν θα χρειαζόταν οι εκλογές θα πάνε σε δεύτερο γύρο.

Καμία απόδειξη στους ισχυρισμούς του Trump

Πάντως και παρά τους ισχυρισμούς του Trump, όλοι οι αρμόδιοι φορείς υποστηρίζουν πως δεν υπάρχει καμία απόδειξη εκτεταμένης νοθείας.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Τζόρτζια, Brad Raffensperger, Ρεπουμπλικάνος, έχει τονίσει πως δεν έχει βρεθεί καμία απόδειξη εκτεταμένης νοθείας στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Kemp και Raffensperger κύρωσαν το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών στην Τζόρτζια πριν από μία εβδομάδα και πλέον, τη στιγμή που ένας κορυφαίος εκλογικός αξιωματούχος στην Τζόρτζια, ο Gabriel Sterling ζήτησε από τον Trump να «σταματήσει να υποκινεί ανθρώπους να διαπράξουν πράξεις βίας» με την επιμονή του να προβάλλει αναπόδεικτους ισχυρισμούς για νοθεία.
«Kάποιος θα πάθει κακό.
 Κάποιος θα φάει σφαίρες.
Κάποιος θα σκοτωθεί.
Όλο αυτό έχει πάει πολύ μακριά.
Πρέπει να σταματήσει» υποστήριξε ο Gabriel Sterling υπεύθυνος για τα εκλογικά συστήματα της πολιτείας, ο οποίος επισήμανε ότι δέχεται τόσες και τέτοιες απειλές, που το σπίτι του φρουρείται από την αστυνομία σε 24ωρη βάση.
Ο Sterling, Ρεπουμπλικάνος αξιωματούχος, υπογράμμισε πως η σύζυγος του Raffensperger λαμβάνει στο κινητό της τηλέφωνο μηνύματα και κλήσεις με «σεξουαλικής φύσης απειλές» ενώ νεαρός συμβασιούχος των εκλογικών αρχών δέχεται απειλές κατά της ζωής του επειδή κατηγορήθηκε από κάποιους σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης πως ενέχεται στη «νοθεία».
Σημειώνεται πως τα δικαστήρια έχουν απορρίψει τις προσφυγές των δικηγόρων του Trump για να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών που έχουν εκδικαστεί, ενώ και ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ που θεωρείται απόλυτα πιστός στον Trump, είπε χθες πως δεν έχει δει αποδείξεις ότι έγινε νοθεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης