Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στα μέσα Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού – Υψηλό 6μήνου με πάνω από 2.500 νεκρούς σε 24 ώρες

tags :
ΗΠΑ: Στα μέσα Δεκεμβρίου οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού – Υψηλό 6μήνου με πάνω από 2.500 νεκρούς σε 24 ώρες
Ρεκόρ με περισσότερους από 99.000 νοσηλευόμενους ασθενείς με covid
Στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένονται να αρχίσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότεροι από 2.500 θάνατοι λόγω του ιού.
Συγκεκριμένα, ανακοινώθηκαν 2.562 θάνατοι, αριθμός που είχε να αναφερθεί από τον περασμένο Απρίλιο, όταν και η επιδημία ήταν σε πλήρη έξαρση στις ΗΠΑ.
Παράλληλα το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν περισσότερα από 180.000 κρούσματα, με το σύνολο τους να βρίσκεται μια ανάσα από τα 13,8 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα ενώ σε επίπεδα ρεκόρ παραμένει και ο αριθμός των ασθενών με covid που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία των ΗΠΑ, καθώς εκτιμάται ότι έχουν ξεπεράσει τους 99.000.
Την ίδια στιγμή, πολλές Μεσοδυτικές Πολιτείες όπως π.χ. η Ιντιάνα, η Νότια Ντακότα, φαίνεται πως είναι αντιμέτωπες με μια πολύ ανησυχητική κατάσταση, ενώ άλλες Πολιτείες προσανατολίζονται στη λήψη πολύ πιο αυστηρών περιοριστικών μέτρων, όπως η εντολή για παραμονή στο σπίτι, κάτι που φαίνεται να μελετά η Πολιτεία της Καλιφόρνια για τα περίπου 40 εκατομμύρια των πολιτών της.
Αμερικάνοι ειδικοί, ανάμεσα τους και ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci, προειδοποιούν για τον κίνδυνο να υπάρξει μια νέα έξαρση των κρουσμάτων εντός της επόμενης εβδομάδας, καθώς υπάρχουν ανησυχίες ότι θα αρχίσουν να αποτυπώνονται τα νέα κρούσματα και μολύνσεις που προέκυψαν από τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών.
Εν τω μεταξύ, στα μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να αρχίσουν οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού, όπως ανέφεραν κορυφαίοι Αμερικάνοι αξιωματούχοι.
Βάσει των όσων έγιναν γνωστά, περίπου 20 εκατομμύρια Αμερικάνοι θα μπορούσαν να εμβολιαστούν έως τα τέλη του 2020 ενώ εκτιμάται ότι έως τα μέσα του 2021, η πλειοψηφία των Αμερικάνων θα έχει πρόσβαση στα εμβόλια.
«Μέσα σε 24 ώρες, ή το αργότερο σε 36 ή 48 ώρες, από την έγκριση τους, το εμβόλιο θα είναι στους ώμους των ανθρώπων» υποστήριξε ο Moncef Slaoui, επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού.
Εκτιμάται πως περίπου 60 με 70 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου θα είναι διαθέσιμες από τις αρχές του 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης