Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Το ανοδικό σερί του ΧΑ, ο περιορισμός των απωλειών και η εικόνα των τραπεζικών μετοχών

tags :
Το ανοδικό σερί του ΧΑ, ο περιορισμός των απωλειών και η εικόνα των τραπεζικών μετοχών
Η ψυχολογία έχει αλλάξει και το μόνο που μένει, είναι να συμβεί αυτό που συνέβη και στη διάσπαση άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Θα γίνει; 
To σερί των 8 ανοδικών συνεδριάσεων αλλά και η καλή πορεία του ΧΑ όλο τον Νοέμβριο έχει περιορίσει τις απώλειες από την αρχή του έτους στο 17,29% σε επίπεδο γενικού δείκτη και στο 21,35% σε επίπεδο FTSE 25.
Οι τραπεζικές μετοχές αν και έχουν ανακάμψει σημαντικά λόγω των σημαντικά μεγαλύτερων απωλειών έναντι της αγοράς το 2020 εξακολουθούν να έχουν απώλειες 50,26% σε επίπεδο τραπεζικού δείκτη.
Έτσι ενώ για παράδειγμα ο γενικός δείκτης έχει ξεπεράσει τον εκθετικό κινητό μέσο των 200 ημερών από 16/11 αλλάζοντας προς το θετικότερο τη μεσοπρόθεσμη τάση, ο τραπεζικός δείκτης μόλις χθες (1/12) τον ξεπέρασε χωρίς ακόμα να έχει απομακρυνθεί.
Την ίδια εικόνα παρουσιάζει η Alpha Bank, η οποία χθες έκοψε τον εκθετικό 200άρη και πέρασε πάνω από τη σημαντική συσσώρευση εντός της οποίας βρισκόταν από τα μέσα Μαρτίου.
Η Εθνική Τράπεζα έκανε τη διάσπαση λίγες μέρες νωρίτερα και στις 26/11 μπόρεσε και πέρασε πάνω από τα 1,40 ευρώ.
Ίδια εικόνα και στη Eurobank, η οποία μετά τη διάσπαση των 0,4510 ευρώ έχει κινηθεί πάνω από τα 0,50 ευρώ.
Η μόνη μετοχή που δεν έχει κάνει τη διάσπαση είναι η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία πρέπει να βρεθεί στα 1,37 ευρώ για να δοκιμάσει τις αντοχές του.
Η ψυχολογία έχει αλλάξει και το μόνο που μένει, είναι να συμβεί αυτό που συνέβη και στη διάσπαση άλλων μετοχών της υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Θα γίνει;
Ανοδική διαφυγή δηλαδή και απομάκρυνση από τον εκθετικό των 200 ημερών.

Γ.Κ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης