Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bridgewater: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε οριακά σημείο... που θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε επανάσταση είτε εμφύλιο πόλεμο

Bridgewater: Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε οριακά σημείο... που θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε επανάσταση είτε εμφύλιο πόλεμο
Ο ιδρυτής της Bridgewater παρότρυνε τους αναγνώστες του να σκεφτούν τα ταξικά ζητήματα που μπορούν να γίνουν φλέγοντα κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στο κρίσιμο σημείο εκείνο που θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε επανάσταση είτε εμφύλιο πόλεμο.
Αυτό ανέφερε ο ιδρυτής ενός από τα μεγαλύτερα funds του κόσμου, Bridgewater Associates, o Ray Dalio, αναπτύσσοντας μια συλλογιστική περισσότερο κοινωνικού περιεχομένου.
"Οι άνθρωποι και οι πολιτικοί βρίσκονται τώρα στο λαιμό του άλλου σε βαθμό μεγαλύτερο από ό,τι ανά πάσα στιγμή στα τελευταία 70 χρόνια", έγραψε ο Dalio.
Η αναταραχή αυξάνεται σε ορισμένες χώρες.
«Ο τρόπος με τον οποίο οι ΗΠΑ χειρίζονται τη διαταραχή τους θα έχει βαθιές επιπτώσεις για τους Αμερικανούς, σε όλο τον κόσμο και τις περισσότερες οικονομίες και αγορές».
"Είμαστε σε αυτό το στάδιο που υπάρχουν κακές οικονομικές συνθήκες και εντεινόμενη σύγκρουση", έγραψε.
"Κλασικά αυτό το στάδιο έρχεται μετά από περιόδους μεγάλων υπερβολών στις δαπάνες και το χρέος και τη διεύρυνση του πλούτου και των πολιτικών κενών και πριν υπάρξουν επαναστάσεις και εμφύλιοι πόλεμοι.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε ένα σημείο αιχμής στο οποίο θα μπορούσε να οδηγήσει είτε σε μια διαχειρίσιμη εσωτερική ένταση είτε σε επανάσταση και / ή εμφύλιο πόλεμο".
Ο ιδρυτής της Bridgewater παρότρυνε τους αναγνώστες του να σκεφτούν τα ταξικά ζητήματα που μπορούν να γίνουν φλέγοντα κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων, καθώς ο αγώνας για τον πλούτο και την εξουσία τείνει να είναι το «μεγαλύτερο πράγμα που επηρεάζει τους περισσότερους ανθρώπους στις περισσότερες χώρες με την πάροδο του χρόνου».
"Μία διαχρονική και καθολική αλήθεια στην ιστορία, από πριν τον Κομφούκιο γύρω στο 500 π.Χ., είναι ότι εκείνες οι κοινωνίες που βασίζονται στο ευρύτερο φάσμα ανθρώπων και τους δίνουν ευθύνες με βάση τα πλεονεκτήματά τους και όχι τα προνόμια είναι οι πιο επιτυχημένες με βιώσιμο τρόπο, επειδή βρίσκουν το καλύτερο ταλέντο για να κάνουν τις δουλειές τους καλά, έχουν ποικιλία απόψεων και θεωρούνται ως οι πιο δίκαιες, οι οποίες προάγουν την κοινωνική σταθερότητα", έγραψε ο Dalio.
Μάλιστα ο Dalio καταλήγει σε μερικά συμπεράσματα με βάση τη μελέτη του:
- Το πώς είναι οι άνθρωποι μεταξύ τους είναι ο πρωταρχικός μοχλός των αποτελεσμάτων που έχουν.
- Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο στο οποίο θα μπορούσαν να μεταβούν από τη διαχειρίσιμη εσωτερική ένταση στην επανάσταση ή / και στον εμφύλιο πόλεμο.
- Για να είμαι σαφής, δεν λέω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ή άλλες χώρες έχουν αναπόφευκτα προχωρήσει με αυτόν τον τρόπο.
Ωστόσο, λέω ότι τώρα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή για να γνωρίσει κανείς και να παρακολουθήσει τους δείκτες ώστε να κατανοήσει το πλήρες φάσμα δυνατοτήτων για την επόμενη περίοδο.
- Τα μαθήματα και οι προειδοποιήσεις της ιστορίας είναι ξεκάθαρα αν κάποιος τα ψάξει, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν τα ψάχνουν, επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι μαθαίνουν από τις εμπειρίες τους και μια μόνο ζωή είναι πολύ σύντομη για να τους δώσει αυτά τα μαθήματα και τις προειδοποιήσεις που χρειάζονται.
- Δεν μπορώ να υπερεκτιμήσω τη σημασία των ταξικών αγώνων σε σχέση με τους ατομικούς αγώνες.
Εμείς, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, είμαστε ένα «χωνευτήρι», τείνουμε να σκεφτόμαστε περισσότερο τους ατομικούς αγώνες και να μην δίνουμε επαρκή προσοχή στους ταξικούς αγώνες.
Δεν συνειδητοποίησα πλήρως τη σημασία τους μέχρι που έκανα την εκτενή μελέτη της ιστορίας μου.
- Ενώ μου αρέσει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα όπου αυτές οι ταξικές διακρίσεις έχουν σημασία, οι τάξεις των ανθρώπων εξακολουθούν να έχουν σημασία στις Η.Π.Α. και έχουν μεγαλύτερη σημασία κατά τη διάρκεια αγχωτικών περιόδων όταν εντείνονται οι ταξικές συγκρούσεις.
- Όταν συμβαίνουν πόλεμοι - αστικοί ή εξωτερικοί - θα πρέπει να αποφασίσουμε αν θέλουμε να είμαστε σε αυτούς ή εκτός αυτών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης