Τελευταία Νέα
Πολιτική

Κύρτσος: Αδύνατο η Merkel να στηρίξει κυρώσεις προς την Τουρκία – Αυστηρό lockdown έως τέλη Ιανουαρίου

Κύρτσος: Αδύνατο η Merkel να στηρίξει κυρώσεις προς την Τουρκία – Αυστηρό lockdown έως τέλη Ιανουαρίου
Αυτό το light lockdown όπως το εφαρμόζουμε, δεν μας οδηγεί πουθενά υποστήριξε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Την εκτίμηση πως η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel δεν πρόκειται να στηρίξει κυρώσεις κατά Τουρκίας και παρά τις πιέσεις που ασκεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron διατύπωσε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Γ. Κύρτσος με αφορμή την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 10 και 11 Δεκεμβρίου.
Σε δηλώσεις του στο Παραπολιτικά Fm και ερωτηθείς για το εάν πιστεύει ότι η Γερμανία θα στηρίξει στις κυρώσεις προς την Τουρκία, ο κ.Κύρτσος είπε ότι το θεωρεί πολύ δύσκολο έως αδύνατο.
«Θεωρώ ότι θα έχουμε ή συμβολικές κυρώσεις ή μια ακόμη προειδοποίηση του τύπου έχετε ακόμα 2-3 μήνες.
Ξέρουμε ότι η Merkel κάνει πλάτες στην Τουρκία για αυτό άλλωστε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας αποκάλεσε την Γερμανία «έντιμο διαμεσολαβητή».
Ο ρόλος της Γερμανίας πρέπει να είναι ρόλος εταίρου προς την Ελλάδα όχι έντιμου διαμεσολαβητή» υποστήριξε ο κ.Κύρτσος, τονίζοντας ότι «δεν ξέρω ακριβώς που πάμε, πάμε στο να περιμένει η ΕΕ και ιδιαίτερα η Merkel τις πρώτες κινήσεις του νέου προέδρου των ΗΠΑ».
«Εγώ είμαι υπέρ των κυρώσεων, όχι μόνο επειδή είναι καθήκον όλων μας να υποστηρίξουμε τις κυρώσεις για να βάλουμε στη θέση της την Τουρκία αλλά γιατί πρέπει η ΕΕ κάποτε να δείξει ότι όπως λέει η von der Leyen, είμαστε γεωστρατηγική δύναμη γιατί ως τώρα είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη η ΕΕ στις διεθνείς εξελίξεις».
«Ο Macron επηρεάζει τη Merkel.
Νομίζω ότι όλος αυτός ο προβληματισμός της Merkel, ο δημόσιος, οφείλεται στο Macron διότι αν ήμασταν εμείς χωρίς τον Macron δεν νομίζω ότι θα προβληματιζόταν καν.
Ο Macron ασκεί πίεση αλλά έχει τεράστια προβλήματα, η οικονομία είναι -11%, χειρότερα από τη δική μας, η κοινωνία είναι ανάστατη.
Ο Macron έχει καλή θεώρηση στα ευρωπαϊκά αλλά δεν έχει οικονομική και πολιτική ισχύ εσωτερική για να τα υποστηρίξει» τόνισε ο κ.Κύρτσος.

Αυστηρό lockdown στην Ελλάδα έως τέλη Ιανουαρίου

Ερωτηθείς για την πορεία της επιδημίας στην Ελλάδα ο κ.Κύρτσος τάχθηκε υπέρ ενός αυστηρού lockdown έως τα τέλη Ιανουαρίου.
«Πρέπει να είμαι ο μόνος πολιτικός στην Ελλάδα ο οποίος είμαι υπέρ ενός αυστηρού lockdown διότι θεωρώ ότι αυτό το light lockdown έτσι όπως το εφαρμόζουμε δεν οδηγεί πουθενά.
Μόνο με ένα κινεζικού ή τύπου Νέας Ζηλανδίας lockdown διάρκειας τουλάχιστον 1,5 μήνα μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο.
Θέλω αυστηρό lockdown τουλάχιστον μέχρι τέλη Ιανουαρίου και μετά μια διαχείριση στυλ Νέας Ζηλανδίας ή Κίνας.
Η αυστηρή αντιμετώπιση της πανδημίας δεν είναι μόνο το lockdown, περιλαμβάνει για παράδειγμα μαζικά τεστ και στη συνέχεια όταν πέσουν τα κρούσματα και προσπαθούμε να ανακάμψουμε σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνίας θα πρέπει να γίνει ιχνηλάτηση κάθε κρούσματος» είπε ο κ.Κύρτσος.
«Λέμε ότι δεν κάνουμε αυστηρό lockdown για να μη θιγεί η οικονομία, εγώ το αμφισβητώ αυτό γιατί αυτό το σούρσιμο το οποίο κάνουμε έχει διαλύσει την οικονομία αλλά δεν έχει διαλύσει την οικονομία μόνο σε επίπεδο Ελλάδας ή σε επίπεδο ΕΕ μετακινεί το οικονομικό κέντρο του βάρους σε Κίνα και Ασία» είπε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης