Τελευταία Νέα
Διεθνή

Der Leyen (ΕΕ): H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να ξαναγράψει το βιβλίο κανόνων της ψηφιακής αγοράς

Der Leyen (ΕΕ): H Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να ξαναγράψει το βιβλίο κανόνων της ψηφιακής αγοράς
Η Επιτροπή ελπίζει ότι η νέα της προσέγγιση θα δημιουργήσει μια ομοιογενή ψηφιακή αγορά της ΕΕ, τοποθετώντας την Ευρώπη ως ηγέτη για τη διαδικτυακή διακυβέρνηση της εποπτείας περιεχομένου
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το νέο σύνολο κανόνων που θα διέπουν την ψηφιακή αγορά της ΕΕ, έδωσε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen.
"Η ανάπτυξη στον τομέα της τεχνολογίας της Ευρώπης πλησιάζει," είπε στη Σύνοδο Κορυφής, προσθέτοντας ότι η Γηραιά ήπειρος μπορεί να είναι παγκόσμιος ηγέτης στο επόμενο κύμα ψηφιακού μετασχηματισμού.
Ξεκινώντας την εκδήλωση, ο πρόεδρος εξήγησε πώς προτίθεται η Επιτροπή να «ξαναγράψει το βιβλίο κανόνων της ψηφιακής αγοράς για μικρές επιχειρήσεις καθώς και για μεγάλες πλατφόρμες».

Τι προβλέπεται

Ο νέος νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες και ο νόμος για τις ψηφιακές αγορές - πρόκειται να παρουσιαστούν επίσημα την επόμενη εβδομάδα - ενώ στοχεύουν στη δημιουργία ενός ενιαίου βασικού συνόλου κανόνων για όλες τις ψηφιακές επιχειρήσεις, είπε.
Η Von der Leyen δήλωσε ότι θεωρεί πως "αυτό που είναι παράνομο εκτός σύνδεσης θα πρέπει να είναι και παράνομο στο διαδίκτυο", και ότι η ΕΕ ήθελε να κινηθεί προς ένα σύνολο "σκληρών και γρήγορων ψηφιακών κανόνων" σε ολόκληρο το μπλοκ παρά για "συνονθύλευμα εθνικών νομοθεσιών" .
Ο κλάδος της τεχνολογίας και οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παρευρίσκονται στην ετήσια εκδήλωση με έδρα τη Λισαβόνα, η οποία πραγματοποιείται online φέτος (2020).
Εννέα αντιπρόεδροι και Επίτροποι μιλούν επίσης στη σύνοδο κορυφής.
Η Επιτροπή ελπίζει ότι η νέα της προσέγγιση θα δημιουργήσει μια ομοιογενή ψηφιακή αγορά της ΕΕ, τοποθετώντας την Ευρώπη ως ηγέτη για τη διαδικτυακή διακυβέρνηση της εποπτείας περιεχομένου.
Ανακοίνωσε τον Ιανουάριο του 2020 ότι θα ψηφιστεί ένας νέος νόμος για τις ψηφιακές υπηρεσίες έως τα τέλη του έτους, αντικαθιστώντας την 20χρονη οδηγία για το ηλεκτρονικό εμπόριο, η οποία χρειάστηκε να αναβαθμιστεί.
Το νέο σύνολο κανονισμών, μαζί με τους κανόνες ευθύνης για ψηφιακές υπηρεσίες, στοχεύουν στο να διασφαλίσουν ότι το μπλοκ διαθέτει μια πιο ανταγωνιστική ψηφιακή αγορά που επιτρέπει στις ΜΜΕ να έρχονται αντιμέτωπα με τη μεγάλη τεχνολογία.

Στην πρώτη γραμμή η ΕΕ

Η Von der Leyen επισήμανε επίσης πώς σκοπεύει η ΕΕ να τοποθετηθεί στην πρώτη γραμμή της διαδικτυακής αγοράς: Από το επενδυτικό ταμείο 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για τη διαμόρφωση της οικονομίας της ΕΕ, το 20% θα χρηματοδοτήσει ψηφιακές επενδύσεις, είπε στο συνέδριο.
Υποσχέθηκε επίσης να φέρει συνδεσιμότητα υψηλής ταχύτητας και στις τέσσερις γωνίες της Ευρώπης "με 5G, 6G και fiber."
Το μπλοκ θα επενδύσει επίσης σε μια νέα γενιά ευρωπαϊκών μικροεπεξεργαστών και υπερυπολογιστών για να «επεκτείνει τα όρια τόσο της απόδοσης όσο και της ενεργειακής απόδοσης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης