Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποινική έρευνα για την ΕΥ ζήτησαν οι γερμανικές αρχές, λόγω του σκανδάλου με την Wirecard

tags :
Ποινική έρευνα για την ΕΥ ζήτησαν οι γερμανικές αρχές, λόγω του σκανδάλου με την Wirecard
Οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές φέρεται να έχουν αποδείξεις ότι η EY υπέγραψε τα αποτελέσματα της εταιρείας, παρόλο που ήταν "πραγματικά ανακριβή"
Την έναρξη της ποινικής έρευνας εις βάρος της ΕΥ ζήτησαν οι γερμανικές αρχές, στο πλαίσιο της διερεύνησης του σκανδάλου με την Wirecard.
Όπως ισχυρίστηκαν, οι κορυφαίοι διευθυντές της γερμανικής μονάδας της EY ήταν πιθανότατα ενήμεροι για την απάτη της Wirecard (τουλάχιστον, σε κάποιο επίπεδο), και πιθανότατα το επέτρεψαν στην εταιρεία για χρόνια.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές φέρεται να έχουν αποδείξεις ότι η EY υπέγραψε τα αποτελέσματα της εταιρείας, παρόλο που ήταν "πραγματικά ανακριβής".
Η Apas, η αρμόδια επιτροπή της Γερμανίας που επιβλέπει ελεγκτικές εταιρείες, έλαβε τα αποδεικτικά στοιχεία και τα παρέδωσε σε εισαγγελείς για να βοηθήσει στην περαιτέρω ποινική έρευνα.
Μερικές από τις παραβάσεις χρονολογούνται από το 2017, όταν η EY έδωσε στην Wirecard την έγκριση των καταστάσεών της παρά το γεγονός ότι υπήρχαν σημαντικές αναντιστοιχίες.
Όπως επισημαίνουν στελέχη της Apas η Ernst & Young γνώριζε πραγματικά ότι εξέδιδε «ανακριβή» έλεγχο για την Wirecard το 2017.
Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, η EY ήταν υπεύθυνη για τον έλεγχο της Wirecard για περισσότερο από μια δεκαετία έως το 2019 και πάντα έδινε χωρίς επιφυλάξεις εγκρίσεις.
Ωστόσο, το 2017 η EY προειδοποίησε ότι η Wirecard πλησίαζε τον έλεγχο με επιφυλάξεις (qualified audit) και κοινοποίησε ένα πρόχειρο σχέδιο ελέγχου με επιφυλάξεις.
Λίγες μέρες αργότερα άλλαξε γνώμη, με τους FT να ανέφερουν σήμερα ότι ο Apas δυσκολεύτηκε να πιστέψει ότι τυχόν ζητήματα θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσα σε λίγες μέρες.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Apas διερευνά επί του παρόντος τις εγκρίσεις της EY στη Wirecard.
Υπενθυμίζεται εδώ ότι η Wirecard κατέρρευσε αφού αποκάλυψε μια μαύρη τρύπα ύψους 1,9 δισ. ευρώ στους λογαριασμούς της νωρίτερα αυτό το έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης