Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η εναλλακτική λύση για Ταμείο Ανάκαμψης παρά το βέτο από Ουγγαρία και Πολωνία

FT: Η εναλλακτική λύση για Ταμείο Ανάκαμψης παρά το βέτο από Ουγγαρία και Πολωνία
Η ΕΕ προσπαθεί να βρει λύσεις για να παρακάμψει το βέτο της Ουγγαρία και της Πολωνίας για τον προϋπολογισμό που περιλαμβάνει και το Ταμείο Ανάκαμψης
Τρόπους για να προχωρήσουν το Ταμείο Ανάκαμψης χωρίς τη συμμετοχή της Πολωνίας και της Ουγγαρίας αναζητούν οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με κορυφαίο αξιωματούχο της Κομισιόν.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΕ θα μπορούσε να προχωρήσει με ένα Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ το 2021 που θα λειτουργήσει ως «γέφυρα» ώστε Ουγγαρία και Πολωνία να αποσύρουν το βέτο που αφορά το πακέτο 1,8 τρισ. ευρώ που αφορά τον προϋπολογισμό της ΕΕ και το πρόγραμμα ανάκαμψης.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε ότι η κίνηση αυτή θα μπορούσε να έχει τις ίδιες συνέπειες με το αρχικό πακέτο όπως σχεδιάζεται αυτή τη στιγμή.
Οι διπλωμάτες και αξιωματούχοι της ΕΕ προσπαθούν να βρουν λύσεις για το αδιέξοδο του προϋπολογισμού διατηρώντας τη ροή των χρημάτων προς τις χώρες που έχουν δεχθεί το μεγαλύτερο πλήγμα από την πανδημία.
Το γεγονός ότι η Κομισιόν εξετάζει αυτό το εναλλακτικό σενάριο υπογραμμίζει πόσο σοβαρή έχει γίνει η αντιπαράθεση αλλά και η αποφασιστικότητα των αξιωματούχων να εμποδίσουν τη Βαρσοβία και τη Βουδαπέστη να εκτροχιάσουν το έργο για την ανάκαμψη της ΕΕ.
Οι διπλωμάτες ελπίζουν ότι η Ουγγαρία και η Πολωνία μπορούν να πειστούν να αποσύρουν τις ενστάσεις τους και να στηρίξουν το Ταμείο Ανάκαμψης που συμφωνήθηκε από όλα τα κράτη μέλη στη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης