Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Πρωτοφανές – Η ΕΚΤ έχει μοχλεύσει 64 φορές τα κεφάλαια της, εθνικοποιώντας το χρέος – Οι κεντρικές τράπεζες με περιουσία 33% του διεθνούς ΑΕΠ

Πρωτοφανές – Η ΕΚΤ έχει μοχλεύσει 64 φορές τα κεφάλαια της, εθνικοποιώντας το χρέος – Οι κεντρικές τράπεζες με περιουσία 33% του διεθνούς ΑΕΠ
Η κανονικότητα σήμερα είναι το απόστημα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι το σάπιο, το άρρωστο, το τοξικό δεν μπορεί να συντηρείται για καιρό…
Οι κεντρικές τράπεζες έχουν παγιδευτεί σε μια ατέρμονη διαδικασία παρεμβάσεων για να συντηρήσουν μια ουτοπία αλλά στην πράξη κρύβουν την δυστοπία των οικονομιών και της δήθεν ανάπτυξης που θα έρθει…
Αυτά που διαδραματίζονται με επίκεντρο τις κεντρικές τράπεζες δεν είναι τίποτε άλλο από την επιθετική παρακμή της σύγχρονης οικονομίας.
Είναι απίστευτο αλλά οι 4 μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη η ΕΚΤ, η FED, οι Κεντρικές Τράπεζες της Ιαπωνίας και της Βρετανίας στο τέλος του 2020 θα έχουν ισολογισμό 25 τρισεκ. δολάρια όταν πριν λίγα χρόνια είχαν 12-13 τρισεκ. δολάρια ισολογισμό.
-Ο ισολογισμός της FED έχει φθάσει στα 7,3 τρισεκ. δολάρια από 4,15 τρισεκ. δολάρια στο τέλος του 2019.
Με όρους ευρώ τα 7,3 τρισεκ. δολάρια είναι 6 τρισεκ. ευρώ.

Η ΕΚΤ με τον μεγαλύτερο ισολογισμό μεταξύ όλων των κεντρικών τραπεζών

-Ο ισολογισμός της ΕΚΤ έχει εκτοξευθεί στα 6,88 τρισεκ. ευρώ και ως τάξη μεγέθους αναφέρουμε ότι ο ισολογισμός της ΕΚΤ είναι 41 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της Ελλάδος και 1,5 φορές μεγαλύτερος από το ΑΕΠ της Γερμανίας ή 3 φορές το ΑΕΠ της Ιταλίας.
Και εάν αυτή η σύγκριση δεν σας έχει πείσει για την ακραία χειραγώγηση που συντελείται υπάρχει και ένας άλλος δείκτης που αποδεικνύει ότι οι κινήσεις των κεντρικών τραπεζών είναι μια ακραία φούσκα επικών διαστάσεων.
Η ΕΚΤ για να μπορέσει να αγοράζει χρέος των κρατών, ουσιαστικά εθνικοποιώντας το, άπαξ και το διακρατεί και δεν υπάρχει τρόπος να το επιστρέψει στις αγορές έχει μοχλεύσει 64 φορές τον ισολογισμό της.
Με 108 δισεκ. κεφάλαια έχει ισολογισμό balance sheet 6,88 τρισεκ. ευρώ.

-Η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας έχει ισολογισμό 705 τρισεκ. γιεν δηλαδή 5,6 τρισεκ. ευρώ συνολικό ισολογισμό.

Όλες οι κεντρικές τράπεζες υποχρεώθηκαν σε ιστορικών – επικών διαστάσεων αύξηση του ισολογισμού τους σε διάστημα 10 μηνών.
Μόνο το διάστημα τέλη του 2019 με τέλη του 2020 οι ισολογισμοί των βασικότερων κεντρικών τραπεζών θα αυξηθούν 8,5 τρισεκ. δολάρια η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στην ιστορία.
Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η αύξηση των ισολογισμών μεταξύ 2018 και 2019 ήταν μόλις 200 δισεκ. δολάρια.
Το 2008 οι μεγαλύτερες κεντρικές τράπεζες του πλανήτη είχαν συνολικά περιουσιακά στοιχεία 5 τρισεκ. δολάρια…

Εθνικοποίηση χρεών, φούσκες στις τιμές των ομολόγων, ακραίες φούσκες στα χρηματιστήρια

Οι κεντρικές τράπεζες δεν το έχουν κρύψει.
Με πρόφαση τον πληθωρισμό που θέλουν να τον οριοθετήσουν στο 2% - που έχει αποδειχθεί αυθαίρετο – ουσιαστικά αγοράζουν κρατικά και εταιρικά ομόλογα με ένα στόχο να ρίξουν ρευστότητα στο σύστημα ώστε οι αποδόσεις των ομολόγων να βρεθούν σε ιστορικά χαμηλά όλων των εποχών.
Στα τέλη του 2020 με όρους κρατικούς χρέους, ομόλογα 18 τρισεκ. έχουν αρνητικό επιτόκιο, αρνητική απόδοση.
Οι κεντρικές τράπεζες ελαχιστοποιώντας το ρίσκο χώρας όπως καταγράφεται στην τιμολόγηση ομολόγων και παραγώγων τα CDS ουσιαστικά επιτρέπουν στα κράτη να δανείζονται από τις αγορές μέσω των ομολόγων για να συντηρούν μια φαύλη φούσκα μη βιώσιμου χρέους.
Το παγκόσμιο χρέος θα αυξηθεί 17% μέσα σε μια χρονιά, η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση στην ιστορία.

Ακραία φούσκα οι μετοχές

Έχοντας πλεονάζουσα ρευστότητα τράπεζες και εταιρίες είτε επαναγοράζουν μετοχές ανά τον κόσμο βλέπε Wall Street – ειδικά οι εταιρίες γιατί οι τράπεζες βραχυπρόθεσμα δεν μπορούν να επαναγοράζουν μετοχές – είτε παρέχοντας ρευστότητα στο σύστημα δημιουργούν σκηνικό τεχνικής ευφορίας.
Επειδή όλα αυτά είναι αλυσίδα, οι επενδυτές θεωρούν ότι αυτή η φαύλη κατάσταση χειραγώγησης θα κυριαρχεί επ΄ άπειρον και στρέφονται στις μετοχές που τις θεωρούν περιουσιακό στοιχείο χαμηλού κινδύνου.

Το απόστημα

Έχει δημιουργηθεί ένα τοξικό απόστημα στις αγορές και για την ώρα θεωρείται η νέα κανονικότητα δεν είναι τίποτε άλλο από την πραγματική δυστοπία που την κρύβουν αριστοτεχνικά.
Τα 25 τρισεκ. δολάρια που έχουν ως περιουσία οι μεγάλες κεντρικές τράπεζες δεν αντικατοπτρίζουν πραγματικές αξίες, το χρήμα που έχουν δημιουργήσει δεν αντικατοπτρίζει πραγματικές αξίες είναι ένας αέρας που φουσκώνει αλλά κάποια στιγμή το απόστημα θα σπάσει…
Η κανονικότητα σήμερα είναι το απόστημα, αλλά όλοι γνωρίζουμε ότι το σάπιο, το άρρωστο, το τοξικό δεν μπορεί να συντηρείται για καιρό…
Το πρόβλημα θα αρχίσει να έρχεται στην επιφάνεια, όταν οι οικονομίες θα επιστρέφουν στην κανονικότητα και οι κεντρικές τράπεζες θα μειώνουν τις αγορές κρατικών ομολόγων και οι κυβερνήσεις θα μειώνουν ή τερματίζουν τα προγράμματα δημοσιονομικών κινήτρων ή stimulus.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/central%20bank%20BS_3.jpg?itok=aB47TAyt
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης