Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία - Κορωνοϊός: Μαζικοί εμβολιασμοί από την επόμενη εβδομάδα με εντολή Putin

Ρωσία - Κορωνοϊός: Μαζικοί εμβολιασμοί από την επόμενη εβδομάδα με εντολή Putin
Αυτή τη στιγμή (2/12/2020) στην Ρωσία νοσούν από κορωνοϊό 475.999 άτομα
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin διέταξε την Τετάρτη 2/12/2020 τις αρχές της χώρας να ξεκινήσουν μαζικούς εμβολιασμούς κατά της COVID-19 από την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters.
«Ας συμφωνήσουμε σε αυτό - δεν θα μου κάνετε αναφορά την επόμενη εβδομάδα, αλλά θα ξεκινήσετε μαζικό εμβολιασμό... ας πιάσουμε δουλειά», είπε ο Putin στην αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης.
Η φαρμακοβιομηχανία της Ρωσίας είναι έτοιμη για εμβολιασμό μεγάλης κλίμακας, καθώς η ποσότητα των δόσεων του πρωτοποριακού εμβολίου «Sputnik V» που έχει ήδη παραχθεί, θα φτάσει τα δύο εκατομμύρια τις επόμενες ημέρες, δήλωσε ο Putin σε τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 2/12.

Τραγικό ρεκόρ θανάτων

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο (2/12/2020) καταγράφηκαν 589 θάνατοι, που είναι ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων που έχει καταγραφεί ημερησίως από την έναρξη της πανδημίας, κατά την διάρκεια της οποίας μέχρι σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους 41.053 ασθενείς, ανακοίνωσαν οι αρμόδιες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού ρωσικές αρχές.
Οι αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 25.345 νέα κρούσματα, περιλαμβανομένων 5.191 κρουσμάτων στην Μόσχα και 3.684 στην Αγία Πετρούπολη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων στα 2.347.401.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης