Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bourla (Pfizer): Να γίνει το εμβόλιο εργαλείο - Νέα σημαντική επένδυση στη Θεσσαλονίκη

tags :
Bourla (Pfizer): Να γίνει το εμβόλιο εργαλείο - Νέα σημαντική επένδυση στη Θεσσαλονίκη
Ο επικεφαλής της Pfizer τόνισε ότι ακόμα και αν εμβολιαστεί ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού θα έχουμε  σημαντική πτώση σε κρίσιμους δείκτες
Ο κ. Albert Bourla μιλώντας στο 31ο ετήσιο Greek Economic Summit που το Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο, με κεντρικό τίτλο: «Forging ahead in challenging times» ανέφερε πως οι κυβερνήσεις θα έχουν την ευθύνη της διανομής του εμβολίου και «πρέπει να το κάνουν με στρατηγικό τρόπο» και «να ακούσουν τους ειδικούς» ώστε να υπάρχουν τα καλύτερα αποτελέσματα.
Προέτρεψε δε τις κυβερνήσεις να μην βιαστούν για την επιστροφή στην κανονικότητα, αλλά να χρησιμοποιήσουν το εμβόλιο ως ένα εργαλείο.
«Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν είναι μακριά, αλλά δεν είναι τώρα» είπε.
Ο επικεφαλής της Pfizer τόνισε επίσης ότι ακόμα και αν εμβολιαστεί ένα μικρό ποσοστό του πληθυσμού «θα έχουμε ένα σημαντικό αποτέλεσμα» και σημαντική πτώση σε κρίσιμους δείκτες, όπως οι εισαγωγές στα νοσοκομεία.

Νέα σημαντική επένδυση της Pfizer στη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Bourla

Παράλληλα ο επικεφαλής της Pfizer, ανακοίνωσε την πρόθεση του ομίλου να προχωρήσει σε μία νέα επένδυση στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για ένα κέντρο υπηρεσιών που θα ενώνει τα κέντρα καινοτομίας της Pfizer ανά τον κόσμο υποστηρίζονται από λογιστικές υπηρεσίες ως την κεντρική διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού.
Το Κέντρο, όπως είπε ο κ. Bourla, θα στελεχωθεί με 350 άτομα.
Παράλληλα ο ίδιος τόνισε πως η πρώτη επένδυση της φαρμακοβιομηχανίας, το κέντρο καινοτομίας, όπου ουσιαστικά «παντρεύονται» ψηφιακές λύσεις με την προσπάθεια για καινοτομία στη φαρμακευτική, έχει ξεκινήσει πολύ δυναμικά.
«Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι για το ταλέντο που έχει συγκεντρωθεί εκεί», τόνισε ο κ. Bourla.
Όπως είπε ως το τέλος της χρονιάς το κέντρο θα έχει 200 εργαζόμενους, αρκετοί εκ των οποίων θα είναι Έλληνες του εξωτερικού που θέλησαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.
Όπως είπε μάλιστα το σχέδιο της Pfizer είναι τα επόμενα χρόνια να διπλασιαστεί η δυναμικότητα του Κέντρου Καινοτομίας.
«Ξαφνικά λοιπόν έχουμε καταρτίσει ένα πλάνο για 600 άτομα προσωπικό στη Θεσσαλονίκη μέσα από δύο κέντρα με την προοπτική τα επόμενα χρόνια αυτό να διπλασιαστεί», τόνισε ο κ. Bourla θέλοντας παράλληλα να υπογραμμίσει ότι αφενός υπάρχει το ταλέντο, αφετέρου πλέον η πολιτική της χώρας είναι φιλική σε ξένες επενδύσεις.

www.bankingnrews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης