Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έως και 100 εκατ. Αμερικανοί θα μπορούσαν να εμβολιαστούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2021

Έως και 100 εκατ. Αμερικανοί θα μπορούσαν να εμβολιαστούν μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου 2021
Η κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump προβλέπει ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ για την Covid-19 100 εκατομμύρια άνθρωποι
Η κυβέρνηση του προέδρου Donald Trump προβλέπει ότι μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί στις ΗΠΑ για την Covid-19 100 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 40% των ενηλίκων, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο.
Ήδη από τον τρέχοντα μήνα, με τις 40 εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων της εταιρείας Moderna και της κοινοπραξίας Pfizer/BioNTech θα μπορούσαν να εμβολιαστούν 20 εκατομμύρια άνθρωποι, δεδομένου ότι για τον κάθε εμβολιασμό απαιτούνται δύο δόσεις, οι οποίες χορηγούνται σε διάστημα 3-4 εβδομάδων μεταξύ τους.
Τη δήλωση αυτή έκανε ο Moncef Slaoui, ο επικεφαλής του προγράμματος εμβολιασμού για την Covid-19, του λεγόμενου Warp Speed ("Ταχύτητα Δίνης"), μιλώντας σε δημοσιογράφους.
"Στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουμε πιθανόν εμβολιάσει 100 εκατομμύρια ανθρώπους, αριθμός που είναι λίγο-πολύ το μέγεθος του πληθυσμού που διατρέχει κίνδυνο, οι ηλικιωμένοι, οι επαγγελματίες υγείας", εξήγησε.
Οι ποσότητες των δύο εμβολίων αρκούν "και με το παραπάνω" για να εμβολιαστούν τα 3 εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σήμερα σε οίκους ευγηρίας, πρόσθεσε ο Moncef Slaoui , πρώην στέλεχος φαρμακευτικών εταιρειών που "στρατολογήθηκε" από την κυβέρνηση Trump την άνοιξη.
Με τις υπόλοιπες δόσεις θα εμβολιαστεί η πλειονότητα των επαγγελματιών του υγειονομικού τομέα, εφόσον οι Πολιτείες αποφασίσουν ότι σε αυτούς θα δοθεί προτεραιότητα, όπως συνέστησε χθες μια επιτροπή ειδικών συμβούλων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης