Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας: Η ζημιά που καταγράφει ο τουρισμός στην Ολυμπία είναι πάρα πολύ μεγάλη

tags :
Γιώργος Γεωργιόπουλος, δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας: Η ζημιά που καταγράφει ο τουρισμός στην Ολυμπία είναι πάρα πολύ μεγάλη
Η επένδυση της Microsoft είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ολυμπία
Για την επένδυση της Microsoft στην Αρχαία Ολυμπία, την υπεραξία που μπορεί να προσδώσει στον τουρισμό, καθώς και για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση της περιοχής μιλά, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξή του στην εκπομπή του Χάρη Ντιγριντάκη, Τρίποντο στην οικονομία, στον Alpha 98,9, ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.
«Η επένδυση της Microsoft είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ολυμπία. Γιατί ένα κολοσσός των σύγχρονων τεχνολογιών συνδέεται με την Ολυμπία και μάλιστα στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δηλαδή, είναι ουσιαστικά μια δωρεά η εγκατάσταση της συγκεκριμένης πλατφόρμας και με το virtual reality, αλλά και με όλες τις άλλες πληροφορίες που μέσω κινητού του μπορεί να έχει ο επισκέπτης της Ολυμπίας μες στον αρχαιολογικό χώρο, για την ιστορία των αγώνων και τα μνημεία γενικότερα, για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
»Νομίζω ότι σε μία εποχή που μιλάμε πια για έναν τουρισμό εμπειριών, νέων εμπειριών πέρα από το αρχαιολογικό κομμάτι, αυτό προσθέτει στην Ολυμπία μία ακόμη ευκαιρία, μία ελκυστική πρόταση στον δυνητικό επισκέπτη. Αυτό δεν μπορεί παρά να το βλέπουμε με θετικό τρόπο και είμαστε σε επικοινωνία με τη Microsoft, η οποία εξελίσσει την επένδυσή της. Είναι, δηλαδή, σε φάση που εγκαθίσταται παρά τα προβλήματα με τον κορωνοϊό, αλλά πιστεύουμε ότι από την άνοιξη κι εντεύθεν θα είμαστε έτοιμοι», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος της Αρχαίας Ολυμπίας.
«Το 2020 σε σχέση με το 2019 είμαστε, και ειδικά στην Ολυμπία που έχει τουρισμό γκρουπ και τουρισμό κρουαζιέρας, 90% κάτω. Η κρουαζιέρα δεν υπάρχει, δεν υφίσταται η κρουαζιέρα καθόλου. Η ζημιά που έχει πάθει η Ολυμπία είναι πάρα πάρα πολύ μεγάλη», προσθέτει ο Γιώργος Γεωργιόπουλος.
«Η Ολυμπία δικαιούται να έχει μια Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση. Είναι ένα καινούργιο χρηματοδοτικό εργαλείο που τρέχει από την προηγούμενη προγραμματική περίοδο, από το προηγούμενο ΕΣΠΑ στη χώρα. Ουσιαστικά αποτελεί ένα τοπικό αναπτυξιακό σχέδιο, με πόρους, οι οποίοι θα είναι εγγυημένοι. Δηλαδή η Ολυμπία για την επόμενη 10ετία θα έχει ένα σχέδιο ανάπτυξης εγκεκριμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ταυτόχρονα με εξασφαλισμένους τους χρηματοδοτικούς της πόρους για να μπορεί να στηρίξει πάνω σε αυτό την ανάπτυξή της», καταλήγει ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, επισημαίνοντας ότι η περιοχή δεν έχει αξιοποιηθεί στον βαθμό που θα μπορούσε.
Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:
https://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=88374

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης