Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΔΕΕ: Ο Εισαγγελέας ζητά να απορριφθεί η προσφυγή της Ουγγαρίας για το κράτος δικαίου

ΔΕΕ: Ο Εισαγγελέας ζητά να απορριφθεί η προσφυγή της Ουγγαρίας για το κράτος δικαίου
Η πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα δε δεσμεύει το ΔΕΕ, το οποίο θα αποφανθεί επί του θέματος εν ευθετώ χρόνω
Να απορριφθεί η προσφυγή της Ουγγαρίας κατά του ψηφίσματος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά με την ενεργοποίηση της διαδικασίας προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη σαφούς κινδύνου σοβαρής παραβίασης των αξιών στις οποίες θεμελιώνεται η Ένωση από το κράτος μέλος αυτό πρότεινε ο Γενικός Εισαγγελέας του Δικαστηρίου της ΕΕ, Michal Bobek, στο ΔΕΕ.
Η πρόταση του Γενικού Εισαγγελέα δε δεσμεύει το ΔΕΕ, το οποίο θα αποφανθεί επί του θέματος εν ευθετώ χρόνω.
Σημειώνεται ότι οι Γενικοί Εισαγγελείς του ΔΕΕ, παρουσίασαν τις προτάσεις τους σήμερα και επί τριών ακόμα υποθέσεων.
Συγκεκριμένα, κατά τον Γενικό Εισαγγελέα Priit Pikamäe η απλή αλλαγή πορείας πτήσης προς εναλλακτικό αεροδρόμιο το οποίο βρίσκεται κοντά στο αρχικά προγραμματισμένο αεροδρόμιο δεν έχει ως συνέπεια τη θεμελίωση δικαιώματος για καταβολή αποζημίωσης.
Ωστόσο, η αεροπορική εταιρία υποχρεούται να προτείνει, με δική της πρωτοβουλία, να αναλάβει τα έξοδα μεταφοράς προς το αρχικά προγραμματισμένο αεροδρόμιο ή σε άλλο κοντινό προορισμό που συμφωνείται από κοινού με τον ενδιαφερόμενο επιβάτη.
Κατά τη Γενική Εισαγγελέα Juliane Kokott η Κομισιόν ορθώς έκρινε ότι η πρακτική των βελγικών αρχών αρνητικής προσαρμογής των κερδών των εταιρειών που ανήκουν σε πολυεθνικό όμιλο συνιστά καθεστώς ενισχύσεων (Tax rulings).
Αντιθέτως, πρέπει να αναιρεθεί η απόφαση του ΓΔΕΕ το οποίο θα πρέπει να αποφασίσει εκ νέου σχετικά με τις προσφυγές που άσκησαν το Βέλγιο και η Magnetrol International.
Τέλος, η Γενικής Εισαγγελέας Juliane Kokott προτείνει στο ΔΕΕ να δεχτεί εν μέρει την προσφυγή της Επιτροπής καθώς η υπερβολική άντληση υπόγειων υδάτων στον φυσικό χώρο Doñana της Ανδαλουσίας παραβιάζει το δίκαιο της Ένωσης.
Η άντληση αυτή δεν παραβιάζει την απαγόρευση της υποβάθμισης βάσει της οδηγίας 2000/60/ΕΚ, αλλά οι δυσμενείς επιπτώσεις που προκαλεί σε τρεις προστατευμένες περιοχές ευρωπαϊκής σημασίας παραβιάζουν την οδηγία 92/43/ΕΟΚ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης