Τελευταία Νέα
Πολιτική

Τσίπρας: Να άρουμε τους αποκλεισμούς για τα ΑμεΑ – Να κτίσουμε μια κοινωνία αλληλέγγυα για όλους

Τσίπρας: Να άρουμε τους αποκλεισμούς για τα ΑμεΑ – Να κτίσουμε μια κοινωνία αλληλέγγυα για όλους
Μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία δε μπορεί να αφήνει κανένα πολίτη στο περιθώριο τόνισε ο κ.Τσίπρας
Την αναγκαιότητα μιας κοινωνίας δίκαιης, αλληλέγγυας και συμπεριληπτικής για όλους και για όλες επισημαίνει στο μήνυμα του για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε το Παράρτημα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών Με Αναπηρία (πρώην ΠΙΚΠΑ) Βούλας.
«Η παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία, όπως όμως και κάθε ημέρα, οφείλει να μας κινητοποιεί όλους στην κατεύθυνση της οριστικής εξάλειψης του αποκλεισμού και των διακρίσεων.
Για την ένταξη των ανάπηρων συμπολιτών μας σε κάθε πτυχή της πολιτικής, κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής.
Για να κάνουμε τις πόλεις μας πιο φιλόξενες και προσβάσιμες.
Για να άρουμε τους αποκλεισμούς από την υγεία, την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, την εργασία» υποστηρίζει ο κ.Τσίπρας, ο οποίος κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «δυστυχώς κατά τη διάρκεια της πανδημίας τα ανάπηρα άτομα, οι χρόνιοι ασθενείς και οι οικογένειές τους βρέθηκαν για άλλη μια φορά σε καθεστώς εξαίρεσης».
«Με οδυνηρές συνέπειες, καθώς, η διαχείριση της πανδημίας από τους πολέμιους του κοινωνικού κράτους, όξυνε ακόμα περισσότερο υπαρκτά προβλήματα για τα πιο ευάλωτα τμήματα του πληθυσμού.
Όμως μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή δημοκρατία δε μπορεί να αφήνει κανένα πολίτη στο περιθώριο.
Η σημερινή μέρα είναι η υπενθύμιση ότι πρέπει να χτίσουμε μια κοινωνία δίκαιη, αλληλέγγυα και συμπεριληπτική για όλους και για όλες» τονίζει ο κ.Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης