Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προειδοποίηση και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την Vitafx - Επιβεβαίωση ΒΝ

tags :
Προειδοποίηση και από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για την Vitafx - Επιβεβαίωση ΒΝ
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών  σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους
Η διαδικτυακή πλατφόρμα συναλλαγών VITAFX (https://vitafx.com) την οποία διαχειρίζεται η εταιρεία με την επωνυμία VITA IMPEX LTD με έδρα τo Ηνωμένο Βασίλειο, δεν δύναται να παρέχει επενδυτικές υπηρεσίες σε χρηματοπιστωτικά μέσα, σύμφωνα με προειδοποίηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μετά από δημοσίευμα του bankingnews.gr (δείτε εδώ).
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με το ν. 4514/2018, η παροχή επενδυτικών υπηρεσιών και η άσκηση επενδυτικών δραστηριοτήτων χωρίς άδεια από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή την αντίστοιχη εποπτική αρχή άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης συνιστάαδίκημα, το οποίο επισύρει σοβαρές ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφιστά την προσοχή των επενδυτών στην αξιολόγηση των εταιρειών (με τις οποίες προτίθενται να συνεργαστούν ή συνεργάζονται) σχετικά με το καθεστώς αδειοδότησης και εποπτείας τους.
Ειδικότερα θα πρέπει να διαπιστώνουν την ύπαρξη άδειας λειτουργίας των εν λόγω εταιρειών από την ιστοσελίδα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ή των αντίστοιχων εποπτικών αρχών άλλων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δείτε εδώ τι ανέφερε νωρίτερα το bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης