Τελευταία Νέα
Διεθνή

HΠΑ: Συνάντηση του Fauci με την ομάδα του Biden εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας

tags :
HΠΑ: Συνάντηση του Fauci με την ομάδα του Biden εν μέσω κορύφωσης της πανδημίας
Πρόκειται για την πρώτη ολοκληρωμένη συζήτηση με την ομαδα μετάβασης του εκλεγμένου προέδρου δήλωσε ο επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων Antony Fauci
Το μέλος της ειδικής ομάδας του Λευκού Οίκου για την αντιμετώπιση της κρίσης της πανδημίας Anthony Fauci συναντήθηκε με την ομάδα του εκλεγμένου Προέδρου Joe Biden την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου για τις πρώτες ουσιαστικές συνομιλίες του με τη νέα κυβέρνηση σχετικά με τον τρόπο καταπολέμησης του Covid-19 ο οποίος σκότωσε περίπου 273.000 Αμερικανούς.
Ο Fauci, ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες της κυβέρνησης των ΗΠΑ, δήλωσε στο CBS News ότι αναμένεται να έχει μια ολοκληρωμένη συζήτηση με μέλη της ομάδας του Biden, όσον αφορά τον καθορισμό προτεραιοτήτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και την ομαλή μετάβαση όσον αφορά την ομάδα αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης μετά την ορκωμοσίας του νέου προέδρου στις 20 Ιανουαρίου.

Οι υποψήφιοι διάδοχοι του Fauci

Αν και έχει συνομιλήσει με τον αρχηγό του Λευκού Οίκου του Biden, Ron Klain, αρκετές φορές, οι συζητήσεις δεν ήταν ουσιαστικές, δήλωσε ο Fauci.
Έτσι σήμερα θα είναι η πρώτη μέρα όπου θα υπάρξουν ουσιαστικές συζητήσεις σχετικά με τη μετάβαση μεταξύ μου και της ομάδας του Biden», είπε.
Οι θάνατοι στις ΗΠΑ από την πανδημία κορωνοϊού έχουν αυξηθεί πάνω από 2.000 για δύο συνεχόμενες ημέρες.
Σχεδόν 200.000 νέα κρούσματα στις ΗΠΑ καταγράφηκαν την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, ενώ οι νοσηλείες πλησίαζαν τις 100.000.
Με το εμβόλιο της Pfizer να έχει ήδη εγκριθεί από τις ρυθμιστικές αρχές στη Βρετανία, οι ελπίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζονται στην έναρξη εκτεταμένων εμβολιασμών ήδη από αυτόν τον μήνα.
Ο Biden εξετάζει τον επιχειρηματία Jeff Zients για τη θέση του νέου «τσάρου» για την πανδημία.
Επίσης ο στρατιωτικός χειρουργός του Vivek Murthy, από τους στενούς συμβούλους του Biden, θεωρείται υποψήφιος για τη θέση του Fauci.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης