Τελευταία Νέα
Διεθνή

Spahn (Γερμανία): Οι δάσκαλοι θα πρέπει να μπορούν να κάνουν rapid test στον εαυτό τους

Spahn (Γερμανία): Οι δάσκαλοι θα πρέπει να μπορούν να κάνουν rapid test στον εαυτό τους
Τα παιδιά, είπε ο υπουργός, πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο, ακόμη και σε περιόδους πανδημίας, είπε ο Γερμανός υπουργός Υγείας
Οι δάσκαλοι και οι παιδαγωγοί θα πρέπει στο εξής να είναι σε θέση να διενεργούν οι ίδιοι στον εαυτό τους rapid τεστ κορωνοϊό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας της Γερμανίας, Jens Spahn.
«Οι δάσκαλοι θα επιτρέπεται να εξετάζονται τακτικά», δήλωσε ο κ. Spahn στις εφημερίδες του Ομίλου Funke, εξηγώντας ότι ο στόχος είναι να διενεργούνται όσο το δυνατόν περισσότερα και συχνότερα τεστ, ώστε το εκπαιδευτικό προσωπικό να προστατεύεται και κατ' επέκταση να προστατεύονται και οι μαθητές.
Τα παιδιά, είπε ο υπουργός, πρέπει να μπορούν να πηγαίνουν με ασφάλεια στο σχολείο, ακόμη και σε περιόδους πανδημίας.
Η νομοθεσία που θα τεθεί σε ισχύ αύριο προβλέπει ακόμη τη σχετική εκπαίδευση των δασκάλων.

Αποδέχονται το μέτρο οι δάσκαλοι

Από την πλευρά των εκπαιδευτικών, το μέτρο έγινε δεκτό με ικανοποίηση.
Ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Δασκάλων, Heinz Peter-Meintiger, δήλωσε ότι οι δάσκαλοι θα στηρίξουν την απόφαση, τόνισε ωστόσο ότι τα μέτρα θα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά τους εκπαιδευτικούς και όχι τη διενέργεια τεστ από τους δασκάλους σε μαθητές, ενώ επισήμανε ότι θα πρέπει να γίνει σεβαστή η αρχή της οικειοθελούς βάσης για την εξέταση.
Σύμφωνα πάντως με τα στοιχεία του Ινστιτούτου «Robert Koch», από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 635 εξάρσεις κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία, ενώ τον τελευταίο μήνα σημειώθηκαν 64 την εβδομάδα.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης