Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Ιntrum Reo Solutions: Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν - Πως θα αναδειχθεί η αξία στα ακίνητα

tags :
Ιntrum Reo Solutions: Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν - Πως θα αναδειχθεί η αξία στα ακίνητα
Διπλό ενδιαφέρον για ακίνητα απο θεσμικούς επενδυτές και ιδιώτες, θα εκδηλωθεί με συναλλαγές απο το καλοκαίρι του 2021, όπως διαβλέπει ο επικεφαλής της Inrum RΕO Solution
Διπλό ενδιαφέρον για ακίνητα απο θεσμικούς επενδυτές και ιδιώτες, θα εκδηλωθεί με συναλλαγές απο το καλοκαίρι του 2021, όπως διαβλέπει ο επικεφαλής της Inrum RΕO Solution κ. Κωνσταντίνος Γεωργιάκος. Το υψηλότερο ενδιαφέρον στην Ελλάδα εντοπίζεται στα οικιστικά ακίνητα, στις κατηγορίες Logistics 3PL ( μεταφορά εμπορευμάτων- αποθήκευση ) και 4PL, αλλά και στα κτίρια γραφείων.
Ηδη, οι μεγαλύτεροι παίκτες στην αγορά ακινήτων ( Prodea, Dromeus, Βrooklane, Trastor, Quant, Νoval, Intercontinental) έχουν ηδη προχωρήσει σε επαφές με την Intrum, ενω η τελευταία απευθύνεται και σε ιδιώτες που θα επιδιώξουν να αποκτήσουν ακίνητα.
Η καθεμιά απο αυτές αναπτύσσει το χαρτοφυλάκιο της σε κτίρια γραφείων, μεγάλα ακίνητα κλπ και αναζητά συγκεκριμένες προδιαγραφές προκειμένου να αυξήσει το χαρτοφυλάκιο της και παράλληλα να επιτυγχάνει τις αναμενόμενες αποδόσεις.
Εξ ου και έχει εγάλη σημασία για τον επικεφαλή της Intrum η ενεργή διαχείριση των ακινήτων για την ανάδειξη της αξίας, πέραν της θετικής πορείας των τιμών.
Συνολικά, η  Intrum, αναμένεται να διαχειριστεί τα  7.000 ακίνητα (με λογιστική αξία 1 δισ. ευρώ) τηςΤράπεζας Πειραιώς – αλλά και όσα της ανατεθούν στην συνέχεια.
Η εταιρεία συνεχίζει τις διαδικασίες οργάνωσης της ( λογισμικά, μεταφορά ακινήτων, ηλεκτρονική πλατφόρμα ) και αξιοποιεί και την τεχνογνωσία του Σουηδικού μητρικού ομίλου.
Η μητρική Intrum δίνει μάλιστα ιδιαίτερη βαρύτητα στις συνθήκες εργασίας, ασφάλειας και υγείας του προσωπικού.    

Περιθώρια και ευκαιρίες στην Ελλάδα

Η άνοδος των τιμών της αγοράς ακινήτων η οποία ανακόπηκε προσωρινά απο την εξάπλωση της πανδημίας και το δεύτερο απαγορευτικό, δεν έχει προκαλέσει σοβαρές επιπτώσεις.
Η ζήτηση παραμένει ισχυρή, όπως επιβεβαιώνεται απο τα πρόσφατα στοιχεία της Τραπέζης Ελλάδος ( άνοδος 3-7%)
Όπως εξηγεί ο επικεφαλής της Intrum Solutions, η Ελλάδα εμφανίζει ευκαιρίες  και οι  αποδόσεις είναι υψηλότερες απο χώρες, όπως, Ιταλία.
Συγκεκριμένα, οι αποδόσεις στην Ελλάδα σε ορισμένες κατηγορίες κινούνται στο 4,90% έναντι 3,5% της Ιταλίας.     

 Διαχείριση για αξία και όχι κυνήγι ευάλωτων  

Σκοπός της εταιρείας είναι ακριβώς η διαχείριση (asset management ) των ακινήτων προκειμένου να αναδειχθεί η αξία τους και να ανακτηθούν τα κεφάλαια της Τράπεζας. Μέσα στις προκλήσεις της εταιρείας είναι να δημιουργηθεί επενδυτικό προϊόν το οποίο να μεγιστοποιεί τα οφέλη τόσο για τους αγοραστές, όσο και για την εταιρεία.
O κ. Γεωργιάκος ξεκαθαρίζει επίσης, ο στόχος των διαχειριστών δεν είναι το “κυνήγι” για την αρπαγή ή ρευστοποίηση οικιστικών ακινήτων απο ιδιώτες που αποδεδειγμένα έχουν αδυναμία αποπληρωμής είτε λόγω εργασίας, είτε λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Αντίθετα, οι στρατηγικοί κακοπληρωτές συνεχίζουν να δρούν σε βάρος όλων όσοι αποπληρώνουν τα δάνεια, αλλά και των φορολογουμένων.
Επιπλέον, ο νέος φορέας Απόκτησης και εκμίσθωσης με το πτωχευτικό πλαίσιο εκτιμάται ότι, θα αποτρέψει τις ρευστοποιήσεις ακινήτων παρέχοντας προστασία σε ευάλωτους  

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com   
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης