Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Τελεσίγραφο Χατζηδάκη στους ηλεκτροπαραγωγούς – Το υπουργείο θα αντιδράσει από τη Δευτέρα

tags :
Τελεσίγραφο Χατζηδάκη στους ηλεκτροπαραγωγούς – Το υπουργείο θα αντιδράσει από τη Δευτέρα
Την εκτίμηση του ΥΠΕΝ για τεχνητή αύξηση των τιμών μετέφερε στους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας ο υπουργός, σε σημερινή τηλεδιάσκεψη
Αυστηρό μήνυμα έστειλε στις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης, σε τηλεδιάσκεψη που σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, είχε σήμερα (3/12) μαζί τους.
Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, ο υπουργός απέρριψε τη θέση των ηλεκτροπαραγωγών, ότι όσα συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο Ενέργειας τις τελευταίες ημέρες είναι νόμιμα. Αποκρούοντας αυτές τις αιτιάσεις, ο ίδιος απάντησε ότι δεν είναι πάντως δεοντολογικά.
Κατά την τηλεδιάσκεψη, ο κ. Χατζηδάκης μετέφερε την εκτίμηση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ότι οι παραγωγοί εκμεταλλεύονται ορισμένες προβλέψεις των κανονισμών -που πάντως υπάρχουν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες- για να ανεβάζουν τεχνητά τις τιμές. Γι αυτό και ο υπουργός ζήτησε από όσους το κάνουν να ακούσουν το μήνυμα της κυβέρνησης. Σε αντίθετη περίπτωση, όπως συμπλήρωσε, από τη Δευτέρα το υπουργείο θα αντιδράσει.
Η τοποθέτηση του υπουργού στην τηλεδιάσκεψη κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του πριν από μία ημέρα σε ραδιοφωνική συνέντευξη, όπου σημείωνε ότι η ΡΑΕ έχει ήδη παρέμβει για το θέμα, ενώ και το ΥΠΕΝ το παρακολουθεί στενά, ώστε αν χρειαστεί να λάβει τα κατάλληλα μέτρα. «Το υπουργείο δεν θα μείνει απαθές», είχε σημειώσε χαρακτηριστικά.

πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης