Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Πάνω από 80% η μείωση στην αεροπορική κίνηση τον Νοέμβριο

tags :
«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Πάνω από 80% η μείωση στην αεροπορική κίνηση τον Νοέμβριο
της Εύας Οικονομάκη
Ένας από τους χειρότερους μήνες της φετινής ιδιαίτερα δύσκολης για τον τουρισμό και τις αερομεταφορές χρονιάς ήταν ο Νοέμβριος. Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η κίνηση στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας τον προτελευταίο μήνα του έτους σημείωσε πτώση σε ποσοστό 84,2% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.
Ακολουθώντας τους προηγούμενους μήνες, η αεροπορική κίνηση του Νοεμβρίου επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία της νόσου COVID-19 και τις επιπτώσεις της στο αεροπορικό ταξίδι, με την εκ νέου επιβολή περιοριστικών μέτρων κυκλοφορίας και μετακινήσεων από τις 7 Νοεμβρίου και εξής να επιδεινώνει την ήδη φθίνουσα πορεία του διαστήματος Μαρτίου-Οκτωβρίου.

Χαμηλές πτήσεις

Ως αποτέλεσμα, η επιβατική κίνηση του αεροδρομίου ανήλθε στις 263 χιλιάδες επιβάτες περίπου, μειωμένη κατά 84,2% σε σχέση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2019, με τους επιβάτες, τόσο των πτήσεων εσωτερικού όσο και των διεθνών πτήσεων, να καταγράφουν μείωση της τάξης του 80% και 86% αντίστοιχα.
Συνολικά, κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, η κίνηση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανήλθε στο επίπεδο των 7,8 εκατ. επιβατών, σημειώνοντας πτώση της τάξης του 67,2% σε σχέση την αντίστοιχη περίοδο του 2019, όταν και ο αντίστοιχος αριθμός είχε προσεγγίσει τα 24 εκατ., λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας κατά την περίοδο Μαρτίου-Νοεμβρίου.
Έτσι φέτος στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας έφτασαν 16 εκατ. λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με το 2019.
Η διεθνής κίνηση μειώθηκε κατά 70,5%, ενώ λίγο καλύτερη ήταν η εικόνα των πτήσεων του εσωτερικού, με τους επιβάτες να παρουσιάζουν πτώση της τάξης του 59,9%.

Πτώση

Σε αντίστοιχα επίπεδα κινήθηκε και ο αριθμός των πτήσεων στον «Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών» κατά τους πρώτους έντεκα μήνες του 2020, με τον συνολικό αριθμό να ανέρχεται σε 106.682, καταγράφοντας πτώση της τάξης του 49,5% σε σχέση με το 2019, λόγω των ακυρώσεων πτήσεων κατά την περίοδο Μαρτίου-Νοεμβρίου, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19. Οι πτήσεις εσωτερικού μειώθηκαν κατά 44,5% και οι διεθνείς πτήσεις κατά 53%.

Πηγή: www.tourismtoday.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης