Τελευταία Νέα
Διεθνή

Biden (HΠΑ): Η διακομματική πρόταση για το πακέτο μέτρων τόνωσης των 908 δισ. δολ είναι μια καλή αρχή

Biden (HΠΑ): Η διακομματική πρόταση για το πακέτο μέτρων τόνωσης των 908 δισ. δολ είναι μια καλή αρχή
«Πρέπει να περάσει» από τη Γερουσία αυτή η διακομματική πρόταση, δήλωσε ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Joe Biden
Ο εκλεγμένος πρόεδρος Joe Biden δήλωσε ότι διάκειται ευμενώς απέναντι στην διακομματική πρόταση για ένα πακέτο μέτρων τόνωσης της οικονομίας ύψους 908 δισ. ευρώ το οποίο διαπραγματεύονται Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί, αποκαλώντας αυτή την πρόταση «μια καλή αρχή».
«Νομίζω ότι πρέπει να περάσει (σ.σ. από τη Γερουσία)», δήλωσε ο Joe Biden κατά τη διάρκεια συνέντευξής του την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου στο δίκτυο CNN.
Πρόσθεσε ότι μετά την ορκωμοσία του στις 20 Ιανουαρίου, «θα πρέπει να ζητήσω περισσότερα δημοσιονομικά μέτρα για να επιτύχουμε του στόχους μας».
Ο Joe Biden εξέφρασε επίσης τη συγκροτημένη αισιοδοξία του για τη δυνατότητα να συνεργάζεται με τους Ρεπουμπλικάνους στη Γερουσία, παρά το γεγονός ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν τον έχουν ακόμη αναγνωρίσει δημοσίως ως νικητή στις προεδρικές εκλογών της 3ης Νοεμβρίου 2020.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος δήλωσε ότι οι πρώην συνάδελφοί του στη Γερουσία τον υποστήριζαν πίσω από κλειστές πόρτες και όχι δημόσια.

Οι σχέσεις με τους Ρεπουμπλικανούς

«Πολλοί Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές με κάλεσαν ιδιωτικά για να με συγχαρούν» δήλωσε ο Biden ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει τα ονόματά τους.
Εξαιτίας της στάσης του προέδρου Trump ο οποίος υποστηρίζει ότι έγινε εκτεταμένη νοθεία στις εκλογές, οι Ρεπουμπλικάνοι στη Γερουσία βρίσκονται σε «ιδιαίτερα δεινή θέση», δήλωσε ο Biden.
«Καταλαβαίνω τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται», σημείωσε.
Τα σχόλια του Biden έγιναν σε συνέντευξη που έδωσε μαζί με την εκλεγμένη αντιπρόεδρο Kamala Harris στο CNN στην πρώτη κοινή συνέντευξή τους μετά τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Ο Joe Biden τοποθετήθηκε για τις προτεραιότητές του στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης και περίγραψε πώς η προσέγγισή του όσον αφορά την Κίνα θα είναι αντιδιαμετρικά αντίθετη από αυτήν του Trump, ενώ δεσμεύτηκε να σεβαστεί την ανεξαρτησία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης