Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Η Ρωσία προσβλέπει στον εμβολιασμό 2 εκατ. πολιτών τον Δεκέμβριο

Κορωνοϊός: Η Ρωσία προσβλέπει στον εμβολιασμό 2 εκατ. πολιτών τον Δεκέμβριο
Sputnik V: RDIF και Καζακστάν συμφώνησαν για την παραγωγή του εμβολίου για τον κορωνοϊό
Ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund-RDIF) δήλωσε σήμερα 4/12 σε συνέντευξή του στο βρετανικό δίκτυο BBC, ότι η Ρωσία να εμβολιάσει τον Δεκέμβριο του 2020 με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορωνοϊού περίπου 2 εκατομμύρια ανθρώπους.
"Αναμένουμε να εμβολιασθούν περίπου 2 εκατομμύρια άνθρωποι τον Δεκέμβριο" δήλωσε ο ίδιος.

Sputnik V: RDIF και Καζακστάν συμφώνησαν για την παραγωγή του εμβολίου για τον κορωνοϊό

Τη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας του Καζακστάν στην καταχώρηση και την παραγωγή του εμβολίου Sputnik V κατά του κορωνοϊού ανανκοίνωσε το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) την Παρασκευή 4/12.
«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) και το Υπουργείο Υγείας του Καζακστάν βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν τη συμφωνία συνεργασίας που έχει στόχο να διευκολύνει την καταχώρηση, την παραγωγή και τη διανομή του πρώτου καταχωρημένου εμβολίου κατά του κορωνοϊού παγκοσμίως, του Sputnik V» αναφέρεται στην ανακοίνωση του RDIF.
Σημειώνεται ότι το Καζακστάν ανακοίνωσε ότι ξεκινά τη διαδικασία παραγωγής του Sputnik V στις 22 Δεκεμβρίου.
Ο Πρόεδρος της χώρας είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό Mamin ο οποίος του παρείχε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την παραγωγή του εμβολίου της χώρας κατά της COVID-19.

Στις 22/12 ξεκινά η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου

«Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε πως η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V θα εκκινήσει στη χώρα στις 22 Δεκεμβρίου, όπως ορίζει η συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας» ανακοινώθηκε από το γραφείο του Toqaev
Ο μαζικός εμβολιασμός στο Καζακστάν θα αρχίσει στις αρχές του 2021, ενημέρωσε η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας πως θα είναι εθελοντικός.
Πρώτοι θα εμβολιαστούν γιατροί, καθηγητές, αστυνομικοί και άτομα που ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης