Τελευταία Νέα
Διεθνή

Obrador (Μεξικό): Όχι στα ταξίδια, στις μετακινήσεις, στις συγκεντρώσεις, στα δώρα για να ελεγχθεί η πανδημία

Obrador (Μεξικό): Όχι στα ταξίδια, στις μετακινήσεις, στις συγκεντρώσεις, στα δώρα για να ελεγχθεί η πανδημία
Ο πρόεδρος του Μεξικού ζητά από τους πολίτες να ματαιώσουν τα σχέδιά τους για τις γιορτές ώστε να ελεγχθεί η πανδημία
Ο πρόεδρος του Μεξικού Andres Manuel Lopez Obrador ζήτησε σήμερα 4 Δεκεμβρίου, από τους Μεξικανούς να ακυρώσουν τα ταξιδιωτικά σχέδιά τους, να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, ακόμη και να σταματήσουν να προσφέρουν χριστουγεννιάτικα δώρα, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται στη χώρα.
Ο Lopez Obrador ανακοίνωσε, επίσης, επιπρόσθετες νοσοκομειακές κλίνες όπως και επιπλέον ιατρικό εξοπλισμό και προσωπικό στη μάχη κατά της πανδημίας.
Τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες στο Μεξικό, που καταγράφει από τα υψηλότερα ποσοστά νέων ημερήσιων μολύνσεων.
Η χώρα της Λατινικής Αμερικής μετρά 1.144.643 κρούσματα Covid-19 και 108.173 επιβεβαιωμένους θανάτους, ο τέταρτος μεγαλύτερος απολογισμός παγκοσμίως.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι το Μεξικό βρίσκεται σε «άσχημη κατάσταση» σε σχέση με τον κορωνοϊό, καθώς αυξάνονται οι θάνατοι και οι μολύνσεις.
Ο Μεξικανός πρόεδρος ανέφερε πως δεν θα επιβληθεί υποχρεωτικό lockdown για να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών και ότι το Μεξικό θα βασιστεί αντ’ αυτού στην υπευθυνότητα των πολιτών.
Είπε ότι δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθούν πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς και πρότεινε ακόμα οι Μεξικανοί να μην ανταλλάξουν χριστουγεννιάτικα δώρα φέτος.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης