Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τα 500 δισ. είναι λάθος ανώτατο όριο αγοράς για το Bitcoin – BlackRock: Θα εξελιχθεί σε μια νέα παγκόσμια αγορά

Τα 500 δισ. είναι λάθος ανώτατο όριο αγοράς για το Bitcoin – BlackRock: Θα εξελιχθεί σε μια νέα παγκόσμια αγορά
Το Bitcoin η «απόλυτη επένδυση κατά της καραντίνας» λέει ο Nigel Farage
Τα 500 δισεκ. είναι λάθος ανώτατο όριο της αποτίμησης του Bitcoin αναφέρουν hedge funds
Αυτή την στιγμή το Bitcoin είναι πολύ υποτιμημένο περιουσιακό στοιχείο.
Με όριο αγοράς 500 δισεκ. δολάρια, είναι λάθος ανώτατο όριο αγοράς σε έναν κόσμο όπου αγγίζουν τα 90 τρισεκατομμύρια δολάρια οι αγορές μετοχών.
Συγκεκριμένα, το Bitcoin δεν έχει ακόμη ξεπεράσει το όριο αγοράς των 500 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Την τρέχουσα περίοδο η συνολική αξία των Bitcoin ανέρχεται σε  361 δισεκ. δολάρια που ισοδυναμεί με τιμή 19.000 δολάρια με τρέχουσα 18.800 δολάρια και υψηλό 19.800 δολάρια.

Σε 20 χρόνια όλοι θα χρησιμοποιούν ψηφιακό νόμισμα

Σε 20 χρόνια από σήμερα το 2040 όλοι θα χρησιμοποιούμε κάποιο είδος ψηφιακού νομίσματος, τα μετρητά μπορεί να εξαφανιστούν ή να περιοριστεί δραστικά η χρήση τους.
Για ορισμένους το Bitcoin μετατρέπεται σε «ψηφιακό χρυσό», η εξέλιξη του Bitcoin θα είναι παρόμοια με αυτή του χρυσού, θα είναι ο βασιλιάς μεταξύ των κρυπτονομισμάτων.  

BlackRock: Το Bitcoin θα εξελιχθεί σε μια παγκόσμια αγορά

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BlackRock Larry Fink υποστηρίζει ότι το Bitcoin μπορεί πιθανώς να εξελιχθεί σε μια παγκόσμια αγορά.
Το Bitcoin έχει τραβήξει την προσοχή και τη φαντασία πολλών ανθρώπων.
Αυτές οι μεγάλες γιγαντιαίες κινήσεις κάθε μέρα ... είναι απόδειξη ότι αποτελεί μικρή αγορά αλλά μπορεί να εξελιχθεί σε μια παγκόσμια αγορά.
Το να έχεις ψηφιακό νόμισμα έχει πραγματικό αντίκτυπο στο δολάριο ΗΠΑ καθώς μειώνει τον ρόλο του δολαρίου διεθνώς.
Η BlackRock είναι ο κορυφαίος διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων στον κόσμο, με 7,43 τρισ. δολάρια.
Κατά την BlackRock το Bitcoin είναι εδώ για να μείνει

Οι εκτιμήσεις

Για πρώτη φορά μετά το 2017 η τιμή του Bitcoin του κρυπτονομίσματος έφθασε στα 19.800 δολάρια εξέλιξη που υποδηλώνει ότι το ράλι μπορεί να συνεχιστεί αν και με μεγάλες διακυμάνσεις. 
Ο χρυσός, το παραδοσιακό ασφαλές καταφύγιο βρίσκεται στα 1.840 δολάρια έχει απομακρυνθεί από την κρίση τεχνικά αντίσταση των 2.000 δολαρίων.
Οι κύριοι παράγοντες που ενισχύουν το συνεχιζόμενο ράλι στο Bitcoin είναι η συσσώρευση κεφαλαίων, η μείωση της προσφοράς συναλλάγματος και οι εκρηκτικές τάσεις του όγκου.
Η διαφορά μεταξύ του τρέχοντος ράλι Bitcoin και των προηγούμενων κύκλων τιμών είναι ότι η πρόσφατη ανοδική τάση έχει αποδειχθεί πιο βιώσιμη.
Επιπλέον, όπως αναφέρει το Reuters, επενδυτές όπως ο Stanley Druckenmiller, ιδρυτής του hedge fund Duquesne Capital και ο Rick Rieder, διευθύνων σύμβουλος της BlackRock, πρόσφατα έκαναν λόγο για το bitcoin.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfm7DCB.jpg?itok=NLBrp30q

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmF34B.jpg?itok=S_y4G04G
Οι προβλέψεις

Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι το bitcoin θα φτάσει τα 60.000 δολάρια έως 80.000 δολάρια έως το τέλος του 2021, αλλά αυτή η εκτίμηση ωχριά εμπρός την Citigroup, που προέβλεψε νωρίτερα ότι το Bitcoin μπορούσε δυνητικά να φτάσει τα 318.000 δολάρια.
Το να αυξηθεί το Bitcoin από 18.000 δολάρια στα 100.000 δολάρια σε ένα χρόνο δεν είναι τόσο εντυπωσιακό αναφέρει το hedge fund Off the Chain Capital.
Έχουμε δει το bitcoin να αυξάνεται 10Χ, 20Χ, 30Χ σε ένα χρόνο.
Επομένως, το να ανακάμψει 5X δεν είναι μεγάλη υπόθεση. "
Η Estes προβλέπει ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει μεταξύ 100.000 και 288.000 δολαρίων έως το τέλος του 2021, με βάση ένα μοντέλο που χρησιμοποιεί με βάση την έλλειψη εμπορευμάτων όπως ο χρυσός
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/bfmDB1D.jpg?itok=uMb4iJSb
J P Morgan: Στα 140.000 δολάρια το Bitcoin

Στα 140.000 δολάρια βλέπει η αμερικανική επενδυτική τράπεζα J P Morgan την αξία του κρυπτονομίσματος Bitcoin.
Το Bitcoin έχει αυξήσει την αξία του στα 19.200 δολάρια αφού υποχώρησε σε περίπου 4.840 δολάρια στα μέσα Μαρτίου 2020.
Αυτό είναι σημαντικό επειδή το υψηλό όλων των εποχών για το Bitcoin είναι 19.783 δολάρια τον Δεκέμβριο του 2017.
Εντός του περασμένου έτους, η τιμή του Bitcoin έχει υπερδιπλασιαστεί, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 10.000 δολαρίων μόνο τους τελευταίους δύο μήνες του 2019.
Όπως γράφει ο Ethan Yang στο Αμερικανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας, με το μεγαλύτερο μέρος της προσοχής των ειδήσεων για το Covid-19, τις προεδρικές εκλογές και ούτω καθεξής, είναι κατανοητό ότι η εκρηκτική άνοδος του Bitcoin μπορεί να έχει περάσει απαρατήρητη.
Ωστόσο, αυτό που καθιστά αυτήν την ταχεία ανάπτυξη ενδιαφέρουσα είναι ότι υπάρχουν ορισμένες σημαντικές συνθήκες που μπορεί να ανοίξουν το δρόμο για το Bitcoin.

Ποσοτική χαλάρωση παγκοσμίως

Είναι αναμφισβήτητο ότι τα νομισματικά όρια των παραδοσιακών νομισμάτων δοκιμάζονται σε όλο τον κόσμο, καθώς οι κυβερνήσεις εκτυπώνουν τρισεκατομμύρια δολάρια για πακέτα τόνωσης ως αντίδραση στο Covid-19.
Το World Resources Institute γράφει
«Σε απάντηση στη μαζική οικονομική συρρίκνωση που οφείλεται στην πανδημία του κορωνοϊού (COVID-19), ορισμένες κεντρικές τράπεζες - συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ιαπωνίας και άλλων μεγάλων οικονομιών - συμμετέχουν σε προγράμματα« ποσοτικής χαλάρωσης »(QE) σε πρωτοφανή κλίμακα.
Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν εκτυπώσει 4,3 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Το Forbes γράφει

«Για πρώτη φορά το χρέος των ΗΠΑ είναι περίπου 1,5 φορές το ΑΕΠ (Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν).
Αυτό το επίπεδο δημιουργίας δαπανών και χρημάτων οδήγησε πιθανώς πολλούς επενδυτές στο Bitcoin, καθώς μπορεί να χρησιμεύσει ως ασφαλές καταφύγιο καθώς αμφισβητείται η αξία των παραδοσιακών νομισμάτων όπως το δολάριο ΗΠΑ.
Το Bitcoin μπορεί να χρησιμεύσει ως εναλλακτικό επενδυτικό μέσο για όσους είναι επιφυλακτικοί για μια μη βιώσιμη αγορά κινητών αξιών.

Άρθρο στο MarketWatch εξηγεί

«Οι ανησυχίες ότι οι κυβερνήσεις εκτυπώνουν σωρούς χρημάτων σε χαρτιά για προβλήματα που δημιουργήθηκαν εν μέρει από την οικονομική κρίση του 2008 ήταν τουλάχιστον μέρος του λόγου ότι το bitcoin δημιουργήθηκε πριν από μια δεκαετία.
Αυτή η σκέψη είναι επίσης η βάση για αυτήν την αναζωπύρωση του bitcoin, ανέφεραν οι ειδικοί της κρυπτογράφησης, καθώς η πανδημία COVID-19 αναγκάζει τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες να δαπανήσουν για να περιορίσουν την οικονομική αποτυχία.
Αυτή η προσοχή δεν είναι αβάσιμη, καθώς ο ισολογισμός της Ομοσπονδιακής Τράπεζας έχει αυξηθεί σε πρωτοφανή επίπεδα τους τελευταίους μήνες, από 4,31 τρισεκατομμύρια δολάρια σε 7,18 τρισεκατομμύρια δολάρια.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/ef1940a9-7c4e-4144-ac70-3279a547ba21.jpg?itok=fc8LsYra
Το Bitcoin η «απόλυτη επένδυση κατά της καραντίνας» λέει ο Nigel Farage

Ο Βρετανός Farage σε συνέντευξη στο Southbank Investment Research, χλεύασε τα «αστεία χρήματα» της κυβέρνησης, τα οποία συνεχίζει να εκτυπώνει σε όλη την πανδημία με ταχύτητα ακραίας στρέβλωσης, και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι με τα κρυπτονομίσματα μπορούμε να ξεφύγουμε.
«Από τους φτωχότερους έως τους πλουσιότερους στη γη, ένα θέμα που τους απασχολεί είναι η κρυπτογράφηση.
Ο λόγος είναι πολύ προφανής: είναι ότι οι κυβερνήσεις, μέσω αυτής της πανδημίας, δημιουργούν τεράστια ποσά αστείων χρημάτων, υποτιμώντας τα νομίσματα και οι άνθρωποι φοβούνται τι σημαίνει αυτό για τα χρήματά τους, τις επενδύσεις τους.
Το Bitcoin είναι «η απόλυτη επένδυση κατά της καραντίνας».
Ο Farage, πρώην trader εμπορευμάτων, λέει στους αναγνώστες του ότι έχοντας εξασφαλίσει πολιτική ελευθερία μέσω του Brexit, ήρθε η ώρα να πάρουν τα χρήματά τους και το πεπρωμένο τους πίσω
Για πολλούς ο "Κέινς όσο και ο Φρίντμαν πέθαναν από το COVID-19" καθώς το "ριζοσπαστικό μέλλον" που υποσχέθηκαν οι υποστηρικτές της Σύγχρονης Νομισματικής Θεωρίας κατέστρεψαν τους βασικούς κανόνες της ελεύθερης αγοράς.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης