Τελευταία Νέα
Οικονομία

Μετά το Praktiker έρχεται τσουνάμι ανοίγματος καταστημάτων για ψώνια με τιμολόγιο 1,4 εκατ. Ελλήνων που έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ

tags :
Μετά το Praktiker έρχεται τσουνάμι ανοίγματος καταστημάτων για ψώνια με τιμολόγιο 1,4 εκατ. Ελλήνων που έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ
Ποιοι ανοίγουν άμεσα και ποιοι ετοιμάζονται - Ακυρώνεται εν τοις πράγμασι το lockdown
Ο ασκός του Αιόλου που άνοιξε η απόφαση (νόμιμη όπως αναφέρουν νομικοί κύκλοι καθώς υπάρχει τρύπα στις σχετικές νομοθετικές προβλέψεις)  του Praktiker (πατήστε εδώ να διαβάσετε το ρεπορτάζ του bankingnews) να ανοίξει και να λειτουργεί τα καταστήματά του για όσους έχουν επαγγελματικό ΑΦΜ ανοίγει τον ασκό του Αιόλου καθώς από αύριο 5/12  αλλά κυρίως την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν να λειτουργούν πολυκαταστήματα αλλά και μικρότερες αλυσίδες για να εξυπηρετούν επαγγελματικά ΑΦΜ.

Σχεδόν 1,4 εκατ.  Έλληνες με επαγγελματικά ΑΦΜ

Θεωρητικά βέβαια θα μπορούσε να ανοίξει η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων και να εξυπηρετεί επαγγελματικά ΑΦΜ τα οποία ανέρχονται σε περίπου 1,4 εκατομμύρια.
Δηλαδή 1,4 εκατ.  Έλληνες θα μπορούν με έκδοση τιμολογίων να κάνουν αγορές μέσα από τα φυσικά καταστήματα.
Μετά το Praktiker αναμένεται να ακολουθήσει το ΙΚΕΑ που θα ανοίξει δύο καταστήματα ενώ μέχρι και πριν από λίγο στην ιστοσελίδα του ανέφερε τα εξής: «Σας ενημερώνουμε πως σύμφωνα με τις τελευταίες κυβερνητικές οδηγίες τα Καταστήματα και τα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ παραμένουν προσωρινά κλειστά.
H δυνατότητα επιστροφής προϊόντων για αγορές από τα Καταστήματα και τα Κέντρα Παραγγελιών και Παραλαβών ΙΚΕΑ παρατείνεται 40 ημέρες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων.
Μπορείτε να κάνετε τις αγορές σας μέσω του ΙΚΕΑ e-shop. Τα αποθέματα των προϊόντων ανανεώνονται καθημερινά».

Τι θα κάνουν Public - MediaMarkt και Κωτσόβολος

Ταυτόχρονα σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές το ενδεχόμενο να ανοίξουν εμβληματικά καταστήματα εξετάζουν τόσο η Κωτσόβολος όσο και η Public-Media Markt ενώ στην ίδια λογική κινούνται και μικρότερες αλυσίδες πώλησης ηλεκτρικών συσκευών, αλυσίδες επίπλων κλπ.
Επισημαίνεται ότι σε αρκετές περιπτώσεις μεγάλες αλυσίδες δεν έχουν ακόμα ανοίξει καταστήματα καθώς δεν έχουν προσωπικό το οποίο έχουν θέσει σε αναστολή σύμβασης και πρέπει να «αποφασίσουν» το προσωπικό που χρειάζονται κατ αρχήν για να ανοίξουν τα καταστήματα ώστε να προχωρήσουν σε άρση της αναστολής συμβάσεων ενώ ταυτόχρονα θα πρέπει να «αδειάσουν» καταστήματα που χρησιμοποιούσαν ως αποθηκευτικούς χώρους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές παραγγελίες.
Είναι προφανές ότι άνοιγμα περισσότερων καταστημάτων ουσιαστικά θα ακυρώσει τοις πράγμασι σε σημαντικό βαθμό το lockdown καθώς δημιουργεί συνθήκες συγχρωτισμού αλλά και πιθανά συνωστισμού στα καταστήματα που θα είναι ανοικτά ενώ είναι βέβαιο ότι κάποια από τα επαγγελματικά ΑΦΜ θα εξυπηρετήσουν φίλους και γνωστούς.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης