Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Επένδυση από το EOS Capital στην Obrela Security Industries

tags :
Επένδυση από το EOS Capital στην Obrela Security Industries
Η επένδυση αυτή ύψους 4,5 εκατ. ευρ'ω πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης κεφαλαίου και το fund κατέχει πλέον μειοψηφικό ποσοστό στον όμιλο της Obrela
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τέταρτη επένδυση του EOS Hellenic Renaissance Fund που διαχειρίζεται η EOS Capital Partners με επικεφαλής τον Απόστολο Ταμβακάκη, στην εταιρεία Κυβερνοασφάλειας (Cyber Security) Obrela Security Industries.
Η επένδυση αυτή, ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, πραγματοποιήθηκε μέσω αύξησης κεφαλαίου και το fund κατέχει πλέον μειοψηφικό ποσοστό στον όμιλο της Obrela.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, η Obrela Security Industries ιδρύθηκε το 2009 στην Αθήνα από τους Γεώργιο Πατσή και Γεώργιο Δάγλα, διευθύνεται από τον πρώτο και δραστηριοποιείται στην παροχή υπηρεσιών Kυβερνοασφάαλειας (Cyber Security Services), με πελάτες από όλους τους κλάδους της οικονομίας σε περισσότερες από 8 χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Κύπρο, Ιορδανία, Φιλιππίνες).
Το επιχειρησιακό κέντρο και το τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) της εταιρείας βρίσκεται στην Αθήνα απασχολώντας περισσότερα από 50 άτομα εξειδικευμένο προσωπικό, διατηρώντας επίσης δυναμική παρουσία στο Λονδίνο και σο Ντουμπάι για την προώθηση των υπηρεσιών και εξυπηρέτηση των διεθνών πελατών της, οι οποίοι συνεισφέρουν πάνω από το 80% των πωλήσεων.
H Obrela Security Industries στη δεκαετή της πορεία και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια πέτυχε σημαντικούς ρυθμούς ανάπτυξης και κερδοφορίας με μηδενικό δανεισμό, διατηρώντας παράλληλα υψηλά επίπεδα ρευστότητας. Συγκεκριμένα την τελευταία τριετία τόσο οι πωλήσεις όσο και η κερδοφορία της εταιρείας τριπλασιάστηκαν κερδίζοντας σημαντικά συμβόλαια με μεγάλους πελάτες/εταιρείες σε ανταγωνιστικές διεθνείς αγορές όπως της Γερμανίας και της Μεγάλης Βρετανίας. Για το 2020 η κερδοφορία της εταιρείας σε επίπεδο EBITDA αναμένεται να κυμανθεί περίπου στα 2 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία έχει λάβει επίσης σημαντικές διεθνείς διακρίσεις στον χώρο των υπηρεσιών Κυβερνοασφάλειας (European Noteable MSS Vendor_Gartner 2019, Editor’s Choice MDR Award in Cyber Defense Magazine’s_Cyber Defense Global Awards 2018) και πιστοποιήσεις ISO για τις υπηρεσίες και τη δομή λειτουργείας της.
Με τη συνεισφορά των κεφαλαίων της EOS θα ενισχυθεί περαιτέρω το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας σε Έρευνα & Ανάπτυξη (R&D) που σχετίζεται κυρίως με το καινοτόμο λογισμικό της Obrela,“THE SWORDFISH PLATFORM”, θα αναπτυχθεί σημαντικά το τμήμα πωλήσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό με την αναγκαία στελέχωση από ομάδες μηχανικών σε επίπεδο pre και aftersales και θα διατεθούν αναγκαίοι πόροι για την αποτελεσματικότερη προώθηση των υπηρεσιών της εταιρείας μέσω της ενίσχυσης του τμήματος marketing.
Σημειώνεται ότι η Obrela Security Industries δραστηριοποιείται στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του Managed Detection and Response Services (MDR), με ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης άνω του 20%, οι οποίοι αναμένεται να επιταχυνθούν στην μετάCovid εποχή λόγω της επιτακτικής ανάγκης για Κυβερνοασφάλεια στα νέα μοντέλα τηλεργασίας που δοκιμάζουν οι επιχειρήσεις.
Η συγκεκριμένη αγορά των MDR Services αποτελεί το δυναμικότερο υποκλάδο της παγκόσμιας αγοράς των Cyber Security Services (συνολικό μέγεθος 64 δισ. δολάρια για το έτος 2020 σύμφωνα με την Gartner).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης